Real Marketler Zinciri çalışanları alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı!

3 yıl önce Beğendik Marketler Zinciri bünyesine girerek Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Real Marketler Zinciri için iflas kararı verildi. İstanbul, Kocaeli ve Konya mağazaları çalışanları, Ankara’daki mağazalarda işsiz kalan işçiler ve aileleriyle birlikte Ankara Çayyolu Beğendik mağazası önünde eylem yaptı.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 16:52
Real Marketler Zinciri çalışanları alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı!

3 yıl önce Beğendik Marketler Zinciri bünyesine girerek faaliyetlerini sürdüren Real Marketler Zinciri için iflas kararı verildi. İstanbul, Kocaeli ve Konya mağazaları çalışanları, Ankara’daki mağazalarda işsiz kalan işçiler ve aileleriyle birlikte Ankara Çayyolu Beğendik mağazası önünde eylem yaptı. 

Beğendik Mağaza İşletmeleri ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketine ilişkin iflas erteleme süreci devam ederken, Real Hipermarketler'in şirketi olan ALVİ Marketler Zinciri AŞ'nin diğer iki şirketten ayrıldığı ve iflas talebinde bulunulduğu belirtildi. Mahkemenin talebi kabul etmesi üzerine iflas kararı uygulamaya konuldu.

ÇAYYOLU MAĞAZASI ÖNÜNDE EYLEM

İflas kararının ardından Real çalışanları Ankara'da buluşup eylem yaptı. Koru metro durağına gelen eylemciler, Çayyolu Beğendik mağazasının önüne kadar yürüyüş yaparak basın açıklamasında bulundular.

''Hileli iflası yutmuyoruz", "Bugün dediler, yarın dediler, hakkımızı yediler" sloganları atan grup için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçiler, alacaklarını ve tazminat haklarını almak istediklerini belirttiler.

Bu arada bir grup işçi ise Anadolu Bulvarı Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Beğendik Marketler Zinciri Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Bölgede emniyet güçleri ile işçilerin bekleyişi sürüyor.

Son Güncelleme: 27.08.2017 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.