Vali Topaca: Ankara'da uyuşturucu belası ya bitecek ya bitecek

Uyuşturucu ile mücadelede büyük adımlar atan Ankara polisi, uyuşturucu belasının üzerine gitmeye devam ediyor. Şu anda başkentte en önemli gündemlerinin uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Vali Ercan Topaca, "Uyuşturucu belası ya bitecek ya bitecek" dedi.

15 Mart 2017 Çarşamba 09:04
Vali Topaca: Ankara'da uyuşturucu belası ya bitecek ya bitecek

Sabah Ankara'dan alınan habere göre; Vali Topaca başkentte en önemli gündemin uyuşturucu ile mücadele olduğunu söyledi. Vali Topaca "Bu veba başkentin tüm sokaklarında hortlamaya başladı. Çalışmaları artırdık, balyoz gibi bu çetelerin tepesine ineceğiz" dedi. 

Vali Ercan Topaca, SABAH Ankara'nın "kentte neler oluyor" sorularını yanıtladı. Şu anda başkentte en önemli gündemlerinin uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Vali Topaca, "Bu veba başkentin tüm sokaklarında hortlamaya, ete kemiğe bürünmeye başladı. Çalışmaları artırdık, çok ciddi yaptırım ve baskınlar yolda, balyoz gibi bu çetelerin tepesine ineceğiz" dedi. Topaca, "Yaptığımız denetim ve gece baskınlarında durumun ne kadar vahim olduğunu gözlerimle gördüm. Acil tedbirlere başvurduk, şu anda ciddi çalışmalar yürütüyor ve bir o kadar da planlama yapıyoruz. Biz Valilik olarak emniyet, jandarma ve MİT Bölge Başkanlığımızla ortaklaşa mücadeleye başladık. Ancak yeterli değil. Bu toplumsal bir soruna dönüştü. Vatandaşların elini taşın altına koyması gerek" dedi.

ERDOĞAN'DAN KESİN TALİMAT
Birçok mega kentte olduğu gibi Ankara'nın bu konuda ciddi problemi olduğuna dikkat çeken Vali Topaca "Uyuşturucu ile ciddi anlamda mücadele edeceğiz, konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan birkaç kez direk talimat aldım. Artık enselerindeyiz bu bela ya bitecek ya da bitecek, başka yolu yok" diye konuştu. Topaca şöyle devam etti: "Nerede bir çete, satış var biz orada enselerinde olacağız. Özellikle okul çevreleri ve gençlerimizi mercek altına aldık, bu zehrin onlara gelmesini engellemek ilk çalışmalarımız arasında ancak zehri köktün bitirmek asıl amacımız. Haftada üç gün her sabah saat 10.00'da emniyet, MİT ve jandarma yetkililerimizle masaya yatırıyoruz. Ankara'da en fazla üzerinde durduğumuz konuların başında uyuşturucu geliyor. Bu sorun yayılmış durumda. Ankara'nın marka semtlerinde, sokakları zehir yuvalarına dönmüş. Biz belediyelerle gecekondu semtlerinde bu çetelerin yuvalandıkları yapıları yıktık, yıkmaya da devam ediyoruz. Ama bu çeteler enkazları bile zula olarak kullanıyorlar" dedi.

SON 6 AYLIK UYUŞTURUCU RAPORU
Başkentte son altı ay içerisinde çeşitli ilçe, iş yeri, çete ve kişilere yönelik düzenlenen 149 operasyonda 269 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Yine bu operasyonlar kapsamında 38 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 74 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyonlarda piyasa değeri 1,5 milyon TL olan 9 bin 957 adet LSD, 5778.348 gr esrar, 1363 gr eroin, 560 gr kokain ile 19463 adet ecstasy, değeri 3 bin 35 TL bonzai el konuydu.

ZEHİRE SİVİL BASKIN
Kendisinin de katıldığı sivil baskınların söz konusu çetelere ağır darbeler indirdiğini söylen Topaca, şok baskın ve yüzlerce emniyet mensubu ile yapılan operasyonların artacağını belirtti. Topaca, "Bazı sabahlar işe gelmede sivil araçla sorunlu bölgelere denetime çıkıyorum, bazı zamanlarda emniyet müdürümüz de bana eşlik ediyor. Bir tanesinde Yenidoğan'a sabah saatlerinde yaptığım keşif gezisinin ardından ertesi gün bin polisle büyük bir operasyon yapmış, çok sayıda zehir ve satıcısını ele geçirmiştik. Çok etkili oluyor bu sivil baskınlar. Çok ciddi tedbirlerimiz var, yaklaşan nevruz edeniyle tedbirleri 3 takıma çıkardık" dedi.

SABAH ANKARA

Son Güncelleme: 15.03.2017 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.