Vişne Üretim Teknikleri Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te vişne yetiştiriciliği yapmak isteyen yerli üreticilere yönelik “Vişne Üretim Teknikleri Eğitimi” başlattı.

06 Nisan 2022 Çarşamba 11:10
Vişne Üretim Teknikleri Eğitimi

  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli yerli üreticileri hem ekonomik yönden hem de eğitim konularında destekleyerek üretimi teşvik eden projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, FAO (Gıda Tarım Örgütü) Projesi ortaklığında DKM (Doğa Koruma Merkezi) iş birliğiyle “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevresinde Kentsel Tarımın ve Kırsal Yaşamın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında “Vişne Üretim Teknikleri Eğitimi”nin ilkini Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi.Çiftçi Eğitim Programı kapsamında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan Tuna Güneş tarafından verilen eğitimde; vişne yetiştiriciliğinin püf noktaları ve teknikleri önce teorik daha sonra da sahada uygulamalı olarak anlatıldı.İlk eğitime; ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, mahalle muhtarları, vişne bahçesi sahipleri, yerli üreticiler, Çubuk Ziraat Odası temsilcileri, kooperatif temsilcileri ile Gıda Tarım Örgütü (FAO) ve Doğa Koruma Merkezi (DKM) yetkilileri de katıldı.Başkent’te daha bilinçli vişne yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere eğitim desteği sağlayarak örnek bir projeye imza atan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, modern tarımın tekniklerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretimin zenginleştirilmesini amaçlıyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.