Akyurt'ta girişimci adayları sertifikalarını aldı

Akyurt Belediyesinin KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile yaptığı anlaşma neticesinde başlatılan girişimcilik kurslarını tamamlayan girişimci adayları sertifikalarını aldı. 30 kişilik 13 gruba eğitimleri Akyurt’ta verilirken, kurslara Ankara’nın tüm ilçelerinden katılım gerçekleşti. Sertifika törenine Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer de katıldı.

09 Aralık 2016 Cuma 14:57
Akyurt'ta girişimci adayları sertifikalarını aldı

Recep Biçer törende yaptığı konuşmada “Küçük ve orta ölçekli işletme denildiği zaman genellikle akla yalnızca küçük işletmeler gelir. Ancak bizim destek verdiğimiz işletmeler, Türkiye genelince üretim yapan işletmelerin yüzde 98’ini oluşturuyor. Verdiğimiz eğitimler sonucunda işletme kuran girişimcilere 50 bin Türk Lirası’na kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar da faizsiz geri ödemeli kredi imkanı sağlanıyor. İşletmeler kendini geliştirerek ihracat kapasitesine sahip olacak kadar büyüyebiliyor. Bizler destek vermeye hazırız. Yeter ki sizler almak için hazır olun.” dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında “KOSGEB’in girişimciyi desteklemek amacıyla verdiği 50 bin TL ve 100 bin TL gibi rakamları duyunca göreve geldiğimiz yıl eski başkanımız ve yönetiminin belediyemizi bize 100 bin TL ile bıraktığını söylediği aklıma geldi. Bu paranın ne kadar büyük olduğunu göstermek amacıyla bunu söylüyorum. Biz Akyurt Belediyesi olarak 100 bin TL ile başladık. Bugün çok şükür ki milyonlarla ifade edilen bir bütçeye sahibiz ve büyük projelere imza atar hale geldik. Özellikle Akyurt dışından, Ankara’nın diğer ilçelerinden buraya gelerek kursa katılanların çoğunlukta olduğunu duyduğumda çok mutlu oldum. Çünkü biz diğerlerine göre daha küçük bir ilçeyiz. Ama burada kurs açarak katkı sağladık. Ülkemizin içinden geçtiği zorlu dönemde KOSGEB’in bu imkanı sağlamasından dolayı Başkan Recep Bey’e ve devletimize, hükümetimize teşekkür ediyorum. İnşallah ileride işletmelerinizin açılışlarında da birlikte oluruz.” diye konuştu.

Kursiyerlere sertifikalarını Başkan Gültekin Ayantaş, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Akyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ayla Can ve KOSGEB OSTİM Merkez Müdürü Köksal Özen verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Akyurt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.