Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, adını zirveye yazdırdı.

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, Türkiye Şampiyonası'nda adını zirveye yazdırdı. Daha önce Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Altındağlı güreşçiler, büyüklerde takım halinde ilk defa şampiyon oldu. 8 Altındağlı güreşçi, gelen bu başarı sonrasında Milli Takım kampına çağrıldı.

26 Mart 2018 Pazartesi 15:47
Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, adını zirveye yazdırdı.

Amasya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda Altındağ rüzgarı esti. 55 kulüpten 230 sporcunun katıldığı turnuvaya Altındağ'ın sessiz şampiyonları damga vurdu. Turnuvaya 17 sporcuyla katılan Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Altındağlı güreşçiler, daha önce takım halinde kazandıkları yıldız ve genç kategorilerindeki şampiyonluklardan sonra bu sefer de yine takım halinde büyüklerde birinci oldu. Turnuva öncesindeki talihsizlik sessiz şampiyonları, yıldıramadı. Takımın en önemli güreşçilerinden biri olan Celal Koçak'ın şampiyona öncesi kolunun kırılmasına rağmen özveriyle mücadele eden işitme engelli sporcular, Altındağ'ın gururu oldu. Bu başarı sonrasında 8 Altındağlı güreşçi, Rusya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için Milli Takım Kampı'na davet edildi.

Mücadelemiz Altındağ için

Milli Takım Kampı'na çağrılan Altındağlı güreşçilerden Kadir Mert Türkmen, ailesinin ve kendisinin büyük gurur yaşadığını söyledi. Turnuvada çok zorlu rakiplerle karşılaştıklarına dikkat çeken başarılı sporcu, Altındağ için mücadele ettiklerini vurguladı. Türkmen, düzenlenecek tüm şampiyonalardaki madalyalara talip olduklarını da sözlerine ekledi.

Bir diğer sporcu Eren Onur Bolat ise düşüncelerini şöyle aktardı: Altındağ'a bir şampiyonluk daha getirdiğimiz için çok mutluyuz. İyi çalışıyoruz. İdmanlarımızı aksatmıyoruz. Güzel bir arkadaşlık ortamımız var. Bu birlik ve beraberlik başarıyı getiriyor. Dünya Şampiyonası'nda da aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz.

Son Güncelleme: 26.03.2018 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.