Ankara'nın Tarihi Etimesgut'ta Canlanıyor!

Etimesgut Belediyesi, ilçe tarihinde önemli bir yere sahip olan Ahi Elvan, Ahi Mesud ve Ahi Emir Yaman hazretlerine ait mezarları, sanatsal anıt mezar olarak yeniden inşa ediyor, ilçe müftülüğü için de örnek bir hizmet binası yapıyor. Çalışmalarda sona yaklaşıldı, ortaya çıkan eserler görenlerin beğenisini kazanıyor.

04 Ocak 2018 Perşembe 10:11
Ankara'nın Tarihi Etimesgut'ta Canlanıyor!

Etimesgut Belediyesi, ilçenin eski yerleşim bölgelerinden olan ve Ahi Elvan türbesinin bulunduğu Elvan Mahallesi'nde örnek bir çalışmaya imza atıyor. Ahi Elvan türbesinin ve camisinin bulunduğu alana Orta Asya İslam alimlerinden Yusuf Hemedani'nin camii ve kabrinin benzeri bir proje uygulanıyor. Aslına uygun olarak yapılan cami ile türbenin inşaatında sona gelindi. Çalışma tamamlandığında, türbe ve camiinin, ziyaretçilerin ilgisine mazhar olacağı değerlendiriliyor.

AHİ MESUD ANIT MEZARI


Etimesgut'a adını veren Ahi Mesud'un, Bağlıca Mahallesi'nde bulunan mezarı dönemin mimari özelliklerine göre yeniden inşa ediliyor. Etimesgut'un merkezine hakim bir noktada gerçekleştirilen çalışma kapsamında sütunlar ve işlemeli kapılar, şadırvan ve otantik ışıklandırmalar dikkat çekiyor.

AHİ ERYAMAN ANIT MEZARI 


Etimesgut Belediyesi, Eryaman bölgesine adını veren Anadolu erenlerindenEmiryaman hazretleri için de anıt mezar yapıyor. Çalışmalar, Eryaman Köyiçi olarak bilinen bölgenin eski yerleşim merkezinde bulunan Ahi Emiryaman'ın kabri ve çevresinde devam ediyor.

ÖRNEK MÜFTÜLÜK BİNASI

Etimesgut Belediyesi, Ayyıldız Mahallesi'nde yer alan Tevhit Camii'nin yanına da modern bir ilçe müftülüğü binası inşa ediyor. Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan inşaatın bu yıl içinde tamamlanması ve Etimesgut Müftülüğü'nün burada hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraEtimesgut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.