Başkan Tiryaki’den Altındağ’a kitap aşısı

Başkan Tiryaki’nin kitap okuma sevgisi aşıladığı Altındağ’da, bu doğrultuda önemli bir adım daha atıldı. Altındağ Belediyesi Güneşevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, Bingöl’deki Solhan Atatürk Ortaokulu’na kitap yardımında bulundu. 1000 kitabı kendi elleriyle paketleyen kadınlar, “kitapsız çocuk kalmayacak” dedi.

25 Aralık 2018 Salı 12:19
Başkan Tiryaki’den Altındağ’a kitap aşısı

Altındağlı kadınlar, kitap yardımı kampanyası için hazırlıklarına günler öncesinden başladı. Sabahın erken saatlerinde işe koyulan kadınlar, hem daha önce okudukları hem de satın aldıkları kitapları merkez çatısı altında topladı. Altındağlı kadınlar, Bingöl’deki Solhan Atatürk Ortaokulu kütüphanesine yapacakları kitap yardımı için eş, dost, akraba ve tüm yakınlarına haber verdi. Bu sayede daha fazla kitap toplayacaklarını düşünen Altındağlı kadınlar, amaçlarına da ulaştı. Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, yaklaşık 1000 kitap toplayarak eğitim adına büyük bir destek kampanyasına imza attı. Kitapları kendi elleriyle kolileyen kadınlar, “Bizlere, bu kitap sevdasını Başkanımız aşıladı. Onun yolunda ilerliyoruz” dedi.

Başkan Tiryaki’nin izindeler

Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Zeynep Usta, büyük şehirlerdeki imkânlara dikkat çekerek, bu durumun maalesef doğu illerimizde aynı olmadığını dile getirdi. Doğudaki çocukların kitaba ihtiyaç duyduğunu aktaran Usta, bu eksikliği gidermek istediklerini vurguladı. Usta, kitap yardımı kampanyalarının devam edeceğini belirtti.

Bir diğer üye Nesrin Kılıç ise duygularını şöyle ifade etti: “Veysel Başkanımızın her sözü kulağımızda... Siz okursanız çocuklarınız, torunlarınız da okur demişti. Okuyoruz. Okumaya da devam edeceğiz. Altındağ’a kütüphaneler yaptı. Ne için yaptı? Kitap okunsun diye… Altındağlı kadınlar olarak bu kütüphaneleri asla boş bırakmayacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.