ÇODAM yarı yıl tatiline girdi

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) iş birliği ile yürütülen atölye çalışmaları yarı yıl tatiline girdi.

21 Ocak 2018 Pazar 19:00
ÇODAM yarı yıl tatiline girdi

Eğitimlere destek olan ve yetenekleri gün yüzüne çıkaran atölye çalışmalarıyla çocuklar, sosyalleşirken ekip çalışmasını da öğreniyor.  İlk dönemin çok verimli geçtiğini belirten çocuklar, ailelerin de katılımıyla akıl oyunları atölyesinde mangala, amiral battı oyununu oynayarak stres attılar. Tasarla - Yap - Oyna  Atölyesinde  balonla hareket eden araba yapıp yarıştırırlarken, veliler Resim  Atölyesinde de çocuklarının gözlerine bakarak gözlerinin resmini yaptılar.

Satranç Atölyesinde Satranç Müzesini gezerek Akın Gökyay'ın 2012 yılında Guinness Rekorlar Kitabına giren 412 satranç takımını inceleme fırsatı bulurlarken,  Okçuluk Atölyesi  MTA spor kulübüne atış salonunda kapalı salon yarışma mesafesi 18 m'den hedefi vurmayı deneyimlediler.

Resim Atölyesi öğrencisi Beyza Sığırcı ise  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği  "Toprak Varsa Hayat Var" konulu yarışmada Ankara birincisi olurken, ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın elinden aldı.

İKİNCİ DÖNEM 17 ŞUBAT'TA


Velilere ÜZYEÇDE Akademik Danışman Dr. Özcan Kars tarafından “Daha Çocuktur Deyip Geçmeyelim  - Çocuklarımızı Birlikte Keşfedelim ve Destekleyelim"  konulu konferans verildi. İkinci dönemi de heyecanla beklediklerini ifade eden çocukları yeni dönemde ise sürprizler bekliyor. 17 Şubat'ta başlayacak atölye çalışmalarına yenileri ekleniyor.  Devam eden 13 atölye çalışmasına ek olarak yeni dönemde de Erken Keşif Atölyesi, Oyun ve Masal Atölyesi, Fen Matematik Uygulamaları Atölyesi ve İngilizce Atölyesi çocuklarla buluşacak.

Merak duygularının ve araştırma becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan atölyelerde çocuklar eğlenerek öğrendiğini belirten  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuklarımızın deneyerek öğrenmesi, uygulamalı atölye çalışmalarıyla öğrendiğini pekiştirmesi bilgiyi kalıcı hale getiriyor. Bizler atölye çalışmalarımızla çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine, üretkenliklerinin artmasına katkı sunuyoruz. Çocuklarımızın bilimsel sorgulama becerileri gelişirken, bu sayede teknoloji bağımlılığından kurtularak sosyalleşiyorlar. Yeni dönem atölye çalışmalarımıza da tüm çocuklarımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
çodam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.