Etimesgut'ta terör estiren belalı çeteye polis tokadı!

Etimesgut'ta 20 kişiden oluşan çete üyeleri polisin takibiyle yakalandı. Yaptıkları gasp, darp ve yaralama vakalarının yanı sıra uyuşturucu ile de ilçenin büyük bir sorunu haline gelen çetenin zulmü, karıştıkları son olayla bitti.

25 Mart 2017 Cumartesi 09:30
Etimesgut'ta terör estiren belalı çeteye polis tokadı!

Başkent sokaklarında özellikle öğrencileri hedef olarak seçen çete üyeleri polisin takibiyle yakalandı

Yaklaşık 20 kişiden oluşan, belirledikleri gençleri darpgasp eden ve polisin "Kızlar çetesi" olarak adlandırdığı suçlular enselendi. Etimesgut Topçu Mahallesi'ni mesken tutan söz konusu çete, son olarak Ankara'nın kültür girişimcilerine yaptığı saldırının ardından yakayı ele verdi. İfadeleri alınan saldırganlar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEM DARP HEM GASP
Bu kadar da olamaz dedirten olay Etimesgut'ta yaşandı. Mahallelinin korkulu rüyası haline gelen bir çete polis ve vatandaş işbirliği ile çökertildi. Yaptıkları gasp, darp ve yaralama vakalarının yanı sıra uyuşturucu ile de ilçenin büyük bir sorunu haline gelen çetenin zulmü, karıştıkları son olayla bitti. Lise öğrencisi Bahaddin Y. ve beraberindeki 4 arkadaşını okul çıkışında darp edip, 20 metre yüksekten atarak öldürmeye çalışan şahıslar kıskıvrak yakalandı. Yaklaşık üç yıldır ilçede darp edip, gasp etmedikleri insan bırakmayan çetenin iki elebaşı, M.C ve Y.K. ile birlikte 5 kişi hapse gönderildi. Yaşı tutmayan 13'ü ise çocuk şubeye yönlendirildi. Genellikle gençlere yönelik saldırılar düzenleyen çetenin son kurbanı olan Bahaddin Y., ifadesinde; okul çıkışı parkta arkadaşlarımızla buluştuk, çay içiyorduk. Birden 15-20 kişilik bir grup yanımıza gelip üzerimizdeki para dahil değerli her şeyi vermemizi istedi. Biz direnince önce dövdüler, paramızı aldıktan sonra da 'sizi öldüreceğiz' diyerek yakınlardaki 20 metrelik duvardan attılar" dedi.

ÜÇ YILDIR TERÖR ESTİRİYORLAR
Dövülerek hastanelik olan ve söz konusu çetenin yakalanmasında büyük destek veren Bahaddin Y.'nin babası Osmanlı el sanatları ustası Fahrettin Y., "Tam üç yıldır gece, gündüzümüz kalmamış, dövülüp saldırıya uğramayan çocuğumuz kalmamıştı. Nihayet yakalandılar" dedi. Baba Y., "Oğlum öldürme niyeti ile saldırıya uğradı, yetkililere bu sokak eşkıyalarına 'dur' demeleri için çağrı yapıyorum. Evlatlarımız okula gitmeye, sokağa çıkmaya korkar hale geldiler. Evladım okula gitti kanlar içinde hastanede buldum. Son üç yıldır bu çete korkulu rüyamız oldu. Her gün mahalleden birinin çocuğu kanlar içinde ya eve ya hastaneye geliyor. Sonuna kadar şikayetçiyiz. Bu beladan kurtulduk" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
EtimesgutEtimesgut Terör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.