Etimesgut'a Dev Proje!

Etimesgut Belediyesi, ilçenin merkez mahallelerinden Alsancak Mahallesi'nde örnek bir projeye imza atıyor.

12 Ekim 2017 Perşembe 10:49
Etimesgut'a Dev Proje!

Etimesgut Belediyesi, ilçenin merkez mahallelerinden Alsancak Mahallesi'nde örnek bir projeye imza atıyor. Şırıncaktepe olarak bilinen Simgeşehir 1. ve 2. etapları arasında kalan yaklaşık 60 bin metrekarelik alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden satın alındı; Ankara'nın en güzel rekreasyon alanlarından birisi olacak düzenleme için çalışmalar başladı.

AĞAÇLANDIRMA YAPILIYOR

Belediyesi, arazinin uygun yerlerine 7-8 yılık 5 bin adet yetişkin ağaç dikiyor. Ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge daha yeşil bir görünüme kavuşacak. Çalışmalar kapsamında bölgeye futbol sahası, 500 metrelik koşu yolu, çocuk oyun grupları, fitness setleri inşa ediliyor. Alsancak'a, dev boyutta bir alsancak dikiliyor. 50 metrelik ayyıldızlı Türk Bayrağı, gece ışıklandırmasıyla 24 saat Etimesgut'un her yanından ve Ankara'dan gururla izlenebilecek.

REKREASYON ÇALIŞMASI

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, gecekondudan büyük dönüşüm yaşayan Alsancak Mahallesi için güzel bir hizmeti hayata geçireceklerini söyledi. Demirel, "Modern konutların yükseldiği Alsancak Mahallemizde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 60 bin metrekare büyüklüğündeki arsayı satın aldık. Bu alana 5 bin yetişkin ağaç dikiyoruz, açık spor alanları yapıyoruz. Mahallemiz, ilçemizin yüksek bir noktasında bulunduğundan seyir terası çalışmaları gerçekleştireceğiz. Ayrıca böyle güzel rekreasyon çalışmasını dev Türk Bayrağımızı dikerek taçlandıracağız. 50 metre büyüklüğündeki şanlı Alsancağımızı, Alsancak Mahallemize dikeceğiz. Çalışmalarımız başladı. Mevsim şartlarını da dikkate alınarak en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine açacağız" dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2017 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.