Şehit Yüzbaşı İçin Hatıra Ormanı Kuruldu

Etimesgut Belediyesi, Alsancak uğruna şehit düşen Yüzbaşı Murat Üçöz'ün hatırasına Alsancak Mahallesi'nde orman kurdu, 50 metrelik dev Alsancak dikti...

11 Aralık 2017 Pazartesi 12:49
Şehit Yüzbaşı İçin Hatıra Ormanı Kuruldu

Haziran 2017'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatan, millet ve bayrak uğruna şehit düşen Yüzbaşı Murat Üçöz'ün hatırası, Etimesgut'ta yaşayacak. Etimesgut Belediyesi, 46 bin metrekare alan üzerinde 7 bin yetişkin ağaç dikerek oluşturduğu hatıra ormanına, 'Şehit Yüzbaşı Murat Üçöz Hatıra Ormanı' adını verdi.

İlgili resim

Belediye Meclisi ayrıca Etimesgut Belediyesi tarafından Ahimesut Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka da Şehit İsa Nazlım'ın adını verdi. Karar, Belediye Meclisi'nce oybirliğiyle kabul edildi.

Toplam 60 bin metrekare alanın 46 bin metrekarelik bölümü ağaçlandırılırken, kalan bölümlerine yürüme yolları, koşu yolu, fitness setleri, halı saha ve oturma grupları kazandırıldı. Simgeşehir 1 ve 2. etaplar arasında kalan ve Şırıncaktepe olarak bilinen alan, Ankara'nın en güzel rekreasyon alanlarından birine dönüştü.

HATIRALARI YAŞIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Şehit Yüzbaşı Murat Üçöz'ün hatırasını, oluşturdukları hatıra ormanında yaşatacaklarını ifade ederek, "İlçemize birçok hatıra ormanı kazandırıyoruz. Bu hatıra ormanlarımıza da şehitlerimizin, bu vatana, millete hizmet etmiş devlet adamlarımızın, sanatçılarımızın isimlerini veriyoruz. İlçemizde Atatürk, 15 Temmuz Şehitleri, 17 Şubat Şehitleri, 23 Nisan, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Prof. Dr. Aziz Sancar, Gün Sazak, Fırat Çakıroğlu, Zeki Alasya isimlerini verdiğimiz hatıra ormanlarımız bulunuyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraEtimesgut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.