Yenimahalle’de ilaçlama çalışması

15 Nisan 2024 Pazartesi 10:57
Yenimahalle’de ilaçlama çalışması

Yenimahalle Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ortaya çıkan sinek, böcek ve haşerelerin yok edilmesi için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yenimahalle’de bulunan sulak alanlar öncelikli olmak üzere sinek, haşere ve böcek türlerinin çoğalmasını engellemek amacıyla ilaçlama faaliyetlerini yürüten ekipler, vatandaştan gelen talepleri de geri çevirmiyor.

Sıkıntısız bir yaz için ilaçlama işlemi

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında ilçe sakinlerinin sinek sorunu yaşamaması için ilaçlama çalışması yürütüyor.

Çalışmalarına Memlik, Yakacık, Turgut Özal Mahallesi, Macunköy, Karacakaya, Susuz gibi sulak alanların yoğun olduğu bölgelerden başlatan ekipler, ilçenin dört bir yanında düzenli bir şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı biyosidal ilaçlar kullanılan yedi adet soğuk sisleme makinası (ULV) ile sivrisinek ve karasinek türlerinin yaygınlaşmasını engellemek amacıyla ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.

Çöpler zamanında ve poşetlenmiş atılmalı

Yenimahalle’de vatandaşın sağlığı için temizlik ve ilaçlama faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan sinek ve haşere sorununun önüne geçmek amacıyla ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Halk sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Vatandaşlarımız sinek sıkıntısının azaltılması açısından çöplerini atarken dikkatli olmalı, zamanında ve çöplerin poşetlenmiş olarak konteynerlerin içine bırakılmasına özen göstermelidir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.