İngiltere'den "Mülteciler İçin Oda" programı

Ukraynalı mültecilere karşı duruşU konusunda eleştirilen İngiltere, on binlerce mültecinin ülkeye girişinin sağlanabilmesi için vize programı oluşturuyor. Programın temelinde halkın mültecilere evini açmaya gönüllü olması yatıyor.

11 Mart 2022 Cuma 13:06
İngiltere'den "Mülteciler İçin Oda" programı

İngiltere Hükümeti Ukraynalı Mülteciler için program oluşturuyor. "Mülteciler için oda" programı sayesinde aile bağı olmayan Ukraynalılar'da ülkeye giriş yapabilecek. Programa dahil olmak isteyen herkes ve yardım kuruluşları bir internet sitesi üzerinden evlerini mültecilere önerebilecek. Daily Telegraph gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi, bu şekilde 40 bin kadar Ukraynalının ülkeye gelebileceğinin hesaplandığını söyledi. Açık kapı politikası uygulayan Polonya gibi ülkelerin aksine İngiltere hükümeti, sıkı vize programı nedeniyle eleştiriliyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.