İsrail'de sirenler ikinci kez çaldı: Vuruyorlar...

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ndeki yerleşimlerde ikinci kez roket sirenlerinin çaldığını açıkladı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 11:36
İsrail'de sirenler ikinci kez çaldı: Vuruyorlar...

İsrail, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye son yıllarda çok sayıda füze saldırısı düzenledi ve birçok askeri hedef vurdu.

İsrail-Suriye sınır bölgesinde olağanüstü hareketlilik var, fırlatılan füzeyle bir İsrail F-16'sının düştüğü bildiriliyor. Uçak enkazından ilk fotoğraf yayınlandı. Suriye tarafı, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğünü duyurdu.

Saatler sonra İsrail'in Şam yakınlarında yeni hava saldırıları düzenlediği duyuruldu, bölgede sirenler çaldı. Sınır bölgesinde yaşayanlar çok sayıda patlama sesi duyduklarını bildiriyor.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından, İsrail'in saldırılarının devam ettiğini öne sürdü.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail jetlerinin sabah erken saatlerde Suriye'deki bazı İran hedeflerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

BİRDEN FAZLA UÇAK VURULDU İDDİASI

Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, İsrail'in ülkenin orta kesinlerinde yer alan bir askeri üsse saldırdığı ve hava savunma sisteminin birden fazla uçağı vurduğu iddia edildi.

Haberde, saldırıların sürdüğü ileri sürüldü.

İsrail ise Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16'nın düştüğünü açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye'deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü." ifadelerine yer verilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Israil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.