Katar krizi nasıl başladı?

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Körfez krizi ile ilgili önemli bir itirafta bulunarak “Ortadoğu’ya ziyaretim sırasında, radikal ideolojinin daha fazla fonlanmaması gerektiğini söyledim. Liderler Katar’ı işaret etti. Bakın!” ifadelerini kullandı.

07 Haziran 2017 Çarşamba 09:56
Katar krizi nasıl başladı?

Pazartesi günü baş gösteren Katar ile sekiz ülke arasındaki krizde, uzmanlar, Trump’ın Riyad ziyaretinde Katar’a yönelik abluka için yeşil ışık alındığı yorumunda bulunmuştu.

Öte yandan Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Katar ile diğer Arap ülkeleri arasında yaşanan gerilimden, ülkede ulunan el-Udeid hava üssünden gerçekleşen operasyonların etkilenmediğini açıkladı.

Sözcü Yarbay Damien Pickart, “Operasyonları etkileyecek herhangi bir durum yok, uçuşlar planlandığı şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KatarKatar KriziKatar Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.