KYK burs başvuruları başladı: e-Devlet giriş

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan son dakika haberi geldi, KYK burs başvuruları başladığını açıkladı. KYK burs başvurusu ne zaman sona erecek? Başvurular e-Devlet giriş üzerinden yapılıyor.

16 Ekim 2017 Pazartesi 16:23
KYK burs başvuruları başladı: e-Devlet giriş

Üniversite öğrencileri tarafından beklenen açıklama, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geldi, başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 16 Ekim 2017 tarihinde başladı, 24 Ekim 2017 tarihinde (8 gün sonra) sona erecek. Kurum iki konuda uyarıyor: Öğrenim bilgileri ve öncelikli belgeler... Kurum öğrenim belgelerinin muhakkak kontrol edilmesi uyarısında bulundu. Ayrıca kurum, öncelikli belgelerin zamanında kuruma gönderilmesi uyarısı yaptı. 

Başvuru yapmak için tıklayınız
 

En çok merak edilen bursta öncelikli öğrenciler kimler? Kurum hangi KYK belgeleri üzerinden inceleme yapıyor?

Üniversite öğrencileri tarafından beklenen başvurular üzerinden bekleme devam ederken, kurum ilk olarak bursta öncelikli öğrenciler üzerinden hareket edecek. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılırken, öncelik konusunda kurum belgeleri posta üzerinden alacak. Kurumu resmi iletişim adresi: Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /Ankara

İstenen belgeler nelerdir?
• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi, gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
• Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

2017 - 2018 burs ücretleri ne kadar olacak?

Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ücretler üç öğrenci üzerinden yapılacak. Dört yıllık ve iki yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler 425 lira, yüksek lisans öğrencileri 850 lira, doktora yapan öğrenciler 1275 lira kurum tarafından verilecek.

Son Güncelleme: 16.10.2017 17:32
Anahtar Kelimeler:
Kyk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.