1 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü

- Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal: - "Tarımın vazgeçilmezi suyun daha verimli ve istenilen nitelikte kullanılması için sulama kooperatiflerine gerekli önem verilmeli ve yasal sorunlarımız çözülmelidir"

01 Temmuz 2018 Pazar 16:27
1 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü

ANKARA (AA) - Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, tarımın vazgeçilmezi suyun daha verimli ve istenilen nitelikte kullanılması için sulama kooperatiflerine gerekli önemin verilmesi ve yasal sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Uysal, 1 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kooperatifçiliğin halen istenilen düzeye gelemediğini ifade etti.

Süratle gelişen teknolojilerin en ufak tarım birimlerine kadar intikal ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Tarımda gelişen teknolojilerin kullanımının artırılması, böylece bu topraklardan maksimum verimin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Yeni teknolojilerin benimsenmesinin ancak kooperatifler kanalıyla olabileceğine inanıyoruz.

Kırsal kesimde dağınık kaynakların birleştirilmesi gerekiyor. Tarımın vazgeçilmezlerinden suyun daha verimli ve istenilen nitelikte kullanılması için sulama kooperatiflerine gerekli önemin verilmesi ve yasal sorunlarımızın çözülmesi gerekiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.