Ankara Ticaret Borsasından Paris İklim Anlaşması'nın kabulüne destek

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Paris İklim Anlaşması'nın TBMM'de kabul edilmesine ilişkin, "Bu tür anlaşmaları üreticimiz, sanayicimiz, iş insanlarımız kendilerine ekstra bir külfet olarak görmemeli,...

07 Ekim 2021 Perşembe 12:45
Ankara Ticaret Borsasından Paris İklim Anlaşması'nın kabulüne destek

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Paris İklim Anlaşması'nın TBMM'de kabul edilmesine ilişkin, "Bu tür anlaşmaları üreticimiz, sanayicimiz, iş insanlarımız kendilerine ekstra bir külfet olarak görmemeli, tam aksine çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız daha yaşanabilir bir dünya için atılmış doğru bir karar olarak görmelidir." ifadesini kullandı.

Yavuz, yazılı açıklamasında, Paris İklim Anlaşması'nın, tüm partilerin oy birliğiyle TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Anlaşmanın ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuz, şunları kaydetti:

"Paris İklim Anlaşması, önümüzdeki yıllarda hayatımıza girecek Avrupa Yeşil Mutabakatı olarak bildiğimiz ve giderek küreselleşen dünyada göz ardı edemeyeceğimiz bir mutabakatın da ilk adımıdır. Bu mutabakata uymayan ülkelerin, ithalat ve ihracatımızın çok büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimiz AB ülkeleriyle ticari faaliyetleri askıya alınacak. Benim şahsi fikrim, bu tür anlaşmaları üreticimiz, sanayicimiz, iş insanlarımız kendilerine ekstra bir külfet olarak görmemeli, tam aksine çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız daha yaşanabilir bir dünya için atılmış doğru bir karar olarak görmelidir."

Yavuz, iklim değişikliği ve buna bağlı etkilerin önemine de dikkati çekerek, "Dilerim bu anlaşmayla seller, taşkınlar, heyelanlar ve en önemlisi kuraklık zaman içinde hafifler, su kaynaklarımız kendini yeniler ve tarım arazilerimiz bereketli günlerine tekrar kavuşur." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.