ASO Başkanı Özdebir, kısa çalışma ödeneği desteğinin devam etmesi talebinde bulundu

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 31 Mart'ta sona erecek kısa çalışma ödeneği desteğinin, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için sürmesi gerektiğini bildirdi.Özdebir, yazılı...

29 Mart 2021 Pazartesi 15:11
ASO Başkanı Özdebir, kısa çalışma ödeneği desteğinin devam etmesi talebinde bulundu

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 31 Mart'ta sona erecek kısa çalışma ödeneği desteğinin, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için sürmesi gerektiğini bildirdi.

Özdebir, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği desteğinin bu ay sona ereceğini hatırlattı.

Salgın sürecinde zor bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Özdebir, şunları kaydetti:

"Ülkemizin üretim gücünü kaybetmemesi için sanayi işletmelerimizin nitelikli insan kaynağını muhafaza edebilmesi lazım. Özellikle NACE koduna göre belirlenecek imalat sanayi sektörlerinde kısa çalışma ödeneği mutlaka devam etmeli. Böylece işten çıkarmalar da belli ölçüde yavaşlar. Sıkıntıya düşen firmalarımız da bu imkandan faydalanarak, yetişmiş elemanlarını çıkarmak zorunda kalmaz ve çalışanlarımız da işlerini kaybetmez."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.