ATO Başkanı Baran'a ASTOP tarafından "Sivil Toplum Dostu Beratı" verildi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından "Sivil Toplum Dostu Beratı"na layık görüldü.ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Aralık Dünya...

06 Aralık 2021 Pazartesi 13:00
ATO Başkanı Baran'a ASTOP tarafından

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından "Sivil Toplum Dostu Beratı"na layık görüldü.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla ASTOP tarafından, Odanın ev sahipliğinde, tören düzenlendi.

Çalışmaları nedeniyle "Sivil Toplum Dostu Beratı"na layık görülen Baran, gönüllülük esasıyla yapılan faaliyetlerin Türk milletinin tarihinde ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Ahiliğin, birlik ve beraberliği, refah ve düzeni sağlayarak, halkın maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda örgütlenmiş en eski sivil toplum yapılanmalarından olduğunu ifade eden Baran, günümüzde ticaret ve esnaf odaları gibi yapılanmaların, Ahilik geleneğinin bugünkü yansımaları olarak görev üstlendiğini kaydetti.

Baran, ATO olarak, üyelerini çalışmalarının merkezine alarak Ankara'nın gerek ticari ve ekonomik gerekse sosyal ve kültürel gelişimi için çalıştıklarını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Sivil toplum kuruluşları, katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri. Gelişmişlik seviyesinin, çağdaşlığın en önemli göstergesi. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını da, bu kuruluşlarda gönülleriyle var olan insanları da desteklemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Ülkenin geleceğine, bilim, sanayi ve kültürüne, sivil toplum alanında çalışma yapan kişi ve sivil toplum kuruluşlarına ödül verildiği törende Ankara Kent Konseyi (AKK) de ödüle layık görüldü.

Ödülü, aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olması nedeniyle, AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.