Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Poleo, Doğa Koleji öğrencileriyle buluştu

- Kenan Poleo: - "Mutlaka tarih bilin. Dünyanın her yerinden haberler izleyin. Dil öğrenin"

31 Mayıs 2022 Salı 13:36
Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Poleo, Doğa Koleji öğrencileriyle buluştu

İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji'nin geleneksel Ortaokul Kariyer Günleri kapsamında Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Doğa Koleji Çekmeköy kampüsünde öğrencilerle bir araya geldi.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, Poleo, Doğa Koleji Çekmeköy kampüsünde düzenlenen Ortaokul Kariyer Günleri etkinliğine konuk oldu. Etkinliğe Doğa Koleji yöneticileri de katıldı.

Etkinlikte, mesleği hakkında bilgiler aktaran Poleo, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara tavsiyelerde bulundu.

Poleo, dinlemeyi bilmenin çok önemli bir beceri olduğunu belirterek, mesleğinin, insanları dinlemek ve anlamak olduğunu aktardı.

İstanbul'un dünyanın en güzel ve en iyi şehri olduğunu, İstanbul'u, İstanbul'un tarihini ve insanlarını çok sevdiğini aktaran Poleo, "İstanbul; hiç uyumayan bir şehir, hep enerjik." ifadesini kullandı.

Türkiye'ye ilk geldiğinde çok etkilendiğini belirten Poleo, bu kültüre alışkın olduğu için hiç zorlanmadığını kaydetti.

Mesleği hakkında bilgiler veren Poleo, konsolos olmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı:

"Birleşik Krallık'ta yaşıyordum. Ama hep yurt dışında yaşama hayalim vardı. Almanya'da iki kere yaşama fırsatı buldum, şimdi ise Türkiye'de. Yani yurt dışında bulunma hayali beni konsolos olmaya sevk etti. Konsolos olmanın iyi yanları, insanlarla bir arada olmak, insanları dinlemek. Özellikle Türk insanının enerjisini çok seviyorum. Bir başkonsolos olarak yaptığım iş insanları dinlemek ve anlamak. Mesleğimde tarih bilgisi en önemli şeydir. Aynı zamanda dil bilmek de çok önemli. En büyük pişmanlıklarımdan biri okul yıllarımda 4 sene Fransızca görmeme rağmen Fransızca öğrenmemek. Bu şansım vardı aslında ama öğrenmedim. Dil en önemli şeylerden biri.

İngilizce en önemli dil. Çünkü uluslararası bir dil. Bunun yanı sıra Almanca da biliyorum ama 3-4 dil konuşabiliyor olmak büyük bir ayrıcalık. Daha fazla dil konuşabilmek isterdim. Türkçe biraz biliyorum ama çok zor bir dil. Örnek olarak, sürdürülebilirlik kelimesini çok uğraşsam da bir türlü söyleyemiyorum. Ben küçükken çok parlak bir çocuktum. Öğrenciyken önceliğim hep arkadaşlarımdı. Arkadaşlarımla aram çok iyiydi. Öğretmenlerimi çok severdim. İstanbul'da başkonsolos olduğumu öğrendiklerinde yüksek ihtimalle şok olmuşlardır."

- "Dil öğrenin"

Kenan Poleo, öğrencilik yıllarına dönse çok daha iyi bir öğrenci olacağını belirterek, önceden DJ olmak istediğini, konsolos olmanın ikinci istediği meslek olduğunu bildirdi.

Poleo, "Mutlaka tarih bilin. Dünyanın her yerinden haberler izleyin. Dil öğrenin. Çünkü dil insanları bağlayan en önemli şey. Aynı zamanda konuştuğun, öğrendiğin dilin kültürüne saygı gösterdiğin anlamına da gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere kibar olmaları ve dinlemeyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Poleo, "Dinlemeyi bilmek çok önemli bir beceridir." ifadesini kullandı.

Bir liderin zorluklara açık olması gerektiğini belirten Poleo, liderin hatalarından ders çıkarması, bunun yanında iyi bir dinleyici, kibar, herkese ve her şeye açık olması gerektiğini vurguladı.

Poleo, boş zamanlarında İstanbul'u keşfetmeyi sevdiğini aktararak, Karaköy'den vapura binip Kadıköy'e gitmeyi sevdiğini, film izlemekten ve yüzmekten hoşlandığını kaydetti.

Türkiye'de bir aydır denize girdiğini belirten Poleo, insanların buna şaşırdığını ancak bir İngiliz olarak buna alışkın olduğu için havanın kendisine soğuk gelmediğini aktardı.


Anahtar Kelimeler:
Doğa Koleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.