Borsa İstanbul'da gong TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon için çaldı

- TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral: - "Fonumuz ile yatırımcılarımıza finansal getiri sağlamanın yanı sıra sosyal anlamda daha çok şirketin kadın istihdamı ile ilgili kriterleri sağlamaya istekli olacağını, bunun da dolaylı olarak kadının iş hayatındaki varlığını güçlendireceğine inanıyoruz"

20 Haziran 2023 Salı 12:13
Borsa İstanbul'da gong TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon için çaldı

İSTANBUL (AA) - TEB Portföy'ün, kadın temalı değişken fonu "TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon"u için Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TEB Portföy tasarruf sahiplerinin yeni varlık alanlarına ve yeni temalara kolayca yatırım yapabilmesi için yatırım fonu seçeneklerini artırmaya devam ediyor.

Bu çerçevede yatırım evreni BAUEQUAL - Bahçeşehir Üniversitesi Eşitlik ve Kapsayıcılık Çalışmaları Birimi danışmanlığında iş yaşamında cinsiyet eşitliği temasına ve kriterlerine uygun şekilde oluşturulan "TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon" "SHE" fon koduyla yatırımcılarla buluştu.

Gong töreni, TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Üniversitesi Eşitsizlik ve Kapsayıcılık Komisyonu Başkanı ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Melis Yelsalı Parmaksız, Borsa İstanbul A.Ş’den Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Uyum Direktörü Elvan Altıkulaç, Yönetim Kurulu Ofisi ve Özel Kalem Direktörü Filiz Demirkıran, Denetim ve Gözetim Kurulu Başkan Yard. Tülay Çatak Ayhan ve TEB Portföy Yönetimi katılımlarıyla Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi.

"TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon"una TEB şubelerinden, bankanın internet bankacılığı ve mobil uygulaması CEPTETEB ve TEFAS’a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yatırım yapılabiliyor.

- Ülkemizin geleceğine yön verecek kadınlara katkı sunmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral, TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon'u lansmanını Borsa İstanbul'da gong töreni ile yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı, eğitim seviyesinin yükselmesi ve toplumsal farkındalığın artması gibi faktörlere bağlı olarak yükselmiş bulunuyor. Bu doğrultuda fonumuzu iş gücü içerisinde kadınların güçlenmesini hedefleyen önemli bir adım olarak görüyoruz. Toplumumuzun her alanında kadınların daha fazla temsil edilmeleri gerektiğine inanıyor ve finansal alanda da bu eşitlikçi yaklaşımı benimsiyoruz.

Ülkemizin geleceğine yön verecek kadınlara katkı sunmayı hedefliyoruz. TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin hisse senetlerine, borçlanma araçlarına ve diğer finansal araçlara yatırım yaparak, yatırımcılarına çeşitlendirilmiş bir portföy sunuyor. Bunu yaparken de kriter setine uyum sağlayan şirketlerimize yatırım desteği sağlıyor.

Fonun yatırım yapacağı yerli ihraççıların seçiminde, Yönetim ve İcra Kurullarında kadının varlığı sorgulanırken, kapsamlı bir kriter seti ile tüm İnsan Kaynakları politikaları da derinlemesine inceleniyor. Fonumuz ile yatırımcılarımıza finansal getiri sağlamanın yanı sıra sosyal anlamda daha çok şirketin kadın istihdamı ile ilgili kriterleri sağlamaya istekli olacağını, bunun da dolaylı olarak kadının iş hayatındaki varlığını güçlendireceğine inanıyoruz. Böylelikle ülkemizin kalkınmasına ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.