İnsan yaralanmasına ve ölümüne neden olan yaban hayvanlarıyla mücadele edilecek

ANKARA (AA) - Koruma altında olan yaban hayvanlarından "insan yaralanmasına ve ölümüne neden olanlar" zararlı kabul edilerek, mücadele kapsamına alındı.Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlılarıyla Mücadele...

07 Aralık 2021 Salı 17:04
İnsan yaralanmasına ve ölümüne neden olan yaban hayvanlarıyla mücadele edilecek

ANKARA (AA) - Koruma altında olan yaban hayvanlarından "insan yaralanmasına ve ölümüne neden olanlar" zararlı kabul edilerek, mücadele kapsamına alındı.

Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlılarıyla Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, koruma altında olan yaban hayvanlarından "insan yaralanmasına ve ölümüne neden olanlar" da zararlı kabul edilerek bunlarla mücadele edilecek.

İnsan yaralanması ve ölüm olaylarına sebep olan zararlı ayı ve kurt gibi yaban hayvanları, her türlü ateşli silah ve ihtiyaç duyulması halinde men edilen avlanma yöntemleri de kullanılarak acilen alandan çıkartılabilecek, ardından ilgili prosedür tamamlanacak.

Öte yandan av köpekleri, "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında kimliklendirilerek kayıt altına alınacak. Av köpeklerinin ölmesi veya kaybolması durumunda sahibi, durumu il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirecek.

Anahtar Kelimeler:
Yaban Hayvanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.