İstanbul Havalimanı'nda 27 Şubat 2020'de yaşanan "hava aracı ciddi olayına" ilişkin rapor hazır

ANKARA (AA) - İstanbul Havalimanı'nda 27 Şubat 2020'de Airbus A321-231 tipi uçağın inişi sırasında, burun iniş takımı tekerlerinin patlayarak yerinden çıkmasıyla gerçekleşen hava aracı ciddi olayına ilişkin araştırma ve inceleme...

24 Nisan 2022 Pazar 08:40
İstanbul Havalimanı'nda 27 Şubat 2020'de yaşanan

ANKARA (AA) - İstanbul Havalimanı'nda 27 Şubat 2020'de Airbus A321-231 tipi uçağın inişi sırasında, burun iniş takımı tekerlerinin patlayarak yerinden çıkmasıyla gerçekleşen hava aracı ciddi olayına ilişkin araştırma ve inceleme raporu tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığının "Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 27 Şubat 2020'de sahibi Umut 48 SAS, işleticisi Türk Hava Yolları olan TC-JSH tescil işaretli, Airbus A321-231 tipi hava aracının, İstanbul Havalimanı 16 R pistine inişi esnasında burun iniş takımı tekerlerinin patlayarak yerinden çıkmasıyla sonuçlanan hava aracı ciddi olayına ilişkin araştırma ve inceleme raporu hazırlandı. Bakanlık, raporu ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.