KAYSO temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Böyle bir ortamda bizim sanayici olarak özellikle pazar ve ürün çeşitliliğine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.KAYSO'nun temmuz ayı...

25 Temmuz 2022 Pazartesi 20:41
KAYSO temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Böyle bir ortamda bizim sanayici olarak özellikle pazar ve ürün çeşitliliğine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.

KAYSO'nun temmuz ayı olağan meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla odanın meclis salonunda gerçekleştirildi.

Büyüksimitci, toplantıda yaptığı konuşmada, salgının neden olduğu krizle sarsılan dünya ekonomisinin yeni risklere karşı toparlanma mücadelesini sürdürürken, resesyon endişelerini artırmaya başladığını söyledi.

Başta Çin, ABD ve AB ülkeleri olmak üzere küresel piyasalarda artan resesyon kaygısının sıkça dillendirilmeye başladığının altını çizen Büyüksimitçi "Bu kaygının olumsuz etkilerinin önümüzdeki aylarda ülkemizde de hissedilmesi muhtemeldir. Özellikle son 1,5 yıldır ihracat öncülüğünde büyüyen Türkiye ekonomisi için söz konusu pazarlardan gelen yavaşlama sinyalleri, bir takım verilere de yansımaya başladı. Ekonomistler resesyon beklentisinin yarattığı kaygının ikinci 6 ayda büyümede belirgin şekilde yavaşlama ile hissedileceğini söylerken, ihracatta ise yataylaşma ya da kısmi düşüş olarak kendini göstereceğini dile getiriyor." dedi.

Büyüksimitçi, resesyondan en çok etkilenecek bölgenin Avrupa olduğunu ve ihracatının yaklaşık yüzde 50'sini Avrupa ülkelerine yapan Kayserili sanayicilerin bu durumdan etkilenmemesi için alternatif pazarlara yönelmesi gerektiğini belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dünyayı bir çok konuda ciddi anlamda etkilediğine vurgu yapan Büyüksimitçi, şunları kaydetti:

"Dünyada bir çok merkez bankası faizi yükseltiyor ve bir sıkılaştırma politikasına gidiyor. Türkiye ise şu anda özellikle enflasyonun kontrolü noktasında bir sıkılaştırma yapılıyor ama faizi 7 keredir yükseltemeyerek yüzde 14'de tuttu. Bunun da fayda sağlayacağı merkez bankası tarafından ifade edildi. Merkez Bankası yayınladığı raporda küresel çapta yükselen enflasyon ve bozulan beklentilere işaret etti. Resesyon ihtimalinin de altını kalın olarak çizerek uyardı. Böyle bir ortamda bizim sanayici olarak özellikle pazar ve ürün çeşitliliğine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Faizlerin artmasıyla yabancı sermaye kendi yuvasına gidiyor. Özellikle ABD ve Avrupa'ya gidiyor."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.