Kırşehir'de 700 bin dekara nohut ekilmesi hedefleniyor

23 Eylül 2023 Cumartesi 15:02
Kırşehir'de 700 bin dekara nohut ekilmesi hedefleniyor

KIRŞEHİR (AA) - Nohut üretiminde Türkiye'de ilk 3'te yer alan Kırşehir'de 700 bin dekar alanda üretim hedefleniyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen AA muhabirine, il genelindeki 500 bin dekar alanda not üretiminde en büyük payı 250 bin dekarla Kaman ilçesinin sağladığını belirtti.

Üretilen nohudun depolanması ve paketlenmesine yüzde 50 hibe desteği sunulduğunu aktaran Seçen, bu sene yağışların ve iklim şartlarının iyi olmasıyla bereketli bir sezon geçirildiğini söyledi.

Üretimin kesintiye uğramaması, toprağın boş bırakılmaması için nohudun önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Seçen, "Kuru tarım yapılması nedeniyle iki yılda bir üretim yapan bir iliz, nadasa bıraktığımız alanları özellikle nohut ile değerlendirmeye çalışıyoruz. Tohum desteği sağladık. Bu destekle her geçen gün nadas alanlarımızın daraldığını, çiftçimizin üretime devam ettiğini, nohut ekilişinin de arttığını görüyoruz." dedi.

- Nohutta hedef 700 bin dekar

Nohudun satışında problem olmadığını dile getiren Seçen şunları kaydetti:

"Nohut, organizasyon ağı çok iyi kurulmuş alıcısı hazır, talep gören, birim alanda yüksek verim elde edilen, katma değeri yüksek bir ürün. Kırşehir'de 500 bin dekara nohut ekiliyor. Önümüzdeki yıllarda 700 bin dekara kadar ulaşmak istiyoruz. Bunu yaparken de yöreye en uygun ve hava şartlarına dayanıklı çeşitlerin ekimini gerçekleştireceğiz. Bu sene 70 bin ton civarında olan rekoltemizi inşallah önümüzdeki yıllarda ekili alanların da artmasıyla 100 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz."

Anahtar Kelimeler:
KırşehirNohutRekolte
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.