Metaversenin, gayrimenkul sektörüne etkileri ATO'da ele alındı

- ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: - "Metaverse ile gelen değişimleri takip edip, iş dünyası olarak bu sürecin içinde var olmak için çalışacağız"

24 Mayıs 2022 Salı 12:11
Metaversenin, gayrimenkul sektörüne etkileri ATO'da ele alındı

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, sektörlerin sanal dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmelerinin önemli olduğunu belirterek "Metaverse ile gelen değişimleri takip edip, iş dünyası olarak bu sürecin içinde var olmak için çalışacağız." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın 62 No'lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesinin organizasyonuyla düzenlenen "Metaverse'ün Gayrimenkul Sektörü Üzerindeki Etkileri" toplantısı, Baran, komite üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla ATO Meclis Salonu'nda yapıldı.

Baran, burada yaptığı konuşmada, sektörlerin çağa ayak uydurarak rekabet güçlerini artırmaları açısından teknolojiyi ve sanal dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmelerinin önemli olduğuna işaret ederek "Metaverse ile gelen değişimleri takip edip, iş dünyası olarak bu sürecin içinde var olmak için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 salgınıyla teknolojide yaşanan hızlı değişimin birçok sektör gibi gayrimenkul sektörünü de yakından etkilediğini belirten Baran, rekabet ortamının dijital dünyaya taşındığına dikkati çekti.

Baran, metaverse üzerinden kripto paralarla arsa satın alınabildiğine işaret ederek "Türkiye'de 30 bin, İstanbul'da 15 bini aşkın parselin satıldığı söyleniyor. Hatta gelecek yıllarda arsa alım satımının sanal dünyada daha da artacağı tahmin ediliyor." bilgisini paylaştı.

- "Gayrimenkul danışmanlığı sektörü yeni sürecin içine yer almalı"

62 No'lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erdoğan Yıldırım da değişen ve gelişen dünyada metaversenin hızlı bir şekilde yerini aldığını iade etti.

Metaversenin gayrimenkul ve inşaat sektörleri üzerindeki etkilerini detaylı olarak ele alarak işletmeleri yeni döneme hazırlamayı amaçladıklarını bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sanal ortamda satışlar yapılmakta ama bunun altyapısı, hukuki zemini henüz daha oturtulmuş değil. Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe emek veren arkadaşlarımızın bu yeni sürecin içine yer alarak bundan istifade etmesi için bir an önce metaverseye hakim olmamız gerekiyor. Sanal ortamda gayrimenkul sektöründe şu anda ciddi bir hız var. Bu hızdan faydalanmak için atmamız gereken adımlar var."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.