Naturelgaz brüt karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 148 arttı

İSTANBUL (AA) - Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz'ın brüt karı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 148 artışla 80,5 milyon liraya ulaştı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, ocak-mart döneminde...

28 Nisan 2022 Perşembe 11:40
Naturelgaz brüt karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 148 arttı

İSTANBUL (AA) - Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz'ın brüt karı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 148 artışla 80,5 milyon liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ocak-mart döneminde Naturelgaz'ın satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 268 artarak 461,2 milyon lira olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde şirketin satış hacmi yüzde 41 artışla 67,9 milyon metreküp seviyesine yükseldi.

Boru hattı şebekesine bağlı olmayan ilçe ve beldelerin doğal gaz ihtiyacını karşılamak amacıyla dağıtım şirketlerine taşımalı yöntemle doğal gaz satışı yapan şirketin şehir gazı iş kolundaki satış hacmi de yılın ilk çeyreğinde yüzde 84 artışla 35,1 milyon metreküp oldu.

Naturelgaz'ın brüt karı ise bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 148 artışla 80,5 milyon liraya ulaştı. Şirket böylece, geçen yıl elde ettiği toplam 137 milyon liralık brüt karın yüzde 60'ını bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdi. Bu artıştaki en önemli katkı, artan şehir gazı satışları ve mevsimsellik etkisinin önemli ölçüde azalmasıyla maliyetlerin etkin bir şekilde yönetilmesinden kaynaklandı.

Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 192 artışla 63 milyon liraya ulaştı. Naturelgaz'ın geçen yılın ilk çeyreğinde 0,3 milyon lira olan vergi öncesi net karı ise bu yılın ilk çeyreğinde 41,8 milyon lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, şirketin 2022 yılına operasyonel ve finansal anlamda çok iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Satış hacmimizdeki ve kapasite kullanımımızdaki artışlarla operasyonel verimliliğimizi önemli bir seviyeye getirdiğimizi, bu verimlilik artışının finansal sonuçlarımız üzerindeki yansımalarını 2022 yılı içerisinde daha net bir şekilde göreceğimizi belirtmiştik. Yılın ilk çeyreğindeki finansal performansımız ile bugün paydaşlarımıza verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılı ilk çeyreğinde 63 milyon lira FAVÖK elde ettik. Vergi öncesi kar tutarımız ise 41,8 milyon lira oldu. Hedeflerimizin ve geçen senenin aynı dönemine göre beklentilerimizin üzerinde sonuçlarla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.