Pınarbaşı'da biyogaz tesisi elektrik üretmeye başladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 3 megavat gücünde 10 bin hanenin elektriğini karşılayacak biyogaz tesisi faaliyetlerine başladı.COD Enerji Üretim AŞ Yöneticisi Cemil Demirel, yazılı açıklamasında, ülke ekonomisine büyük...

01 Temmuz 2021 Perşembe 14:50
Pınarbaşı'da biyogaz tesisi elektrik üretmeye başladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 3 megavat gücünde 10 bin hanenin elektriğini karşılayacak biyogaz tesisi faaliyetlerine başladı.

COD Enerji Üretim AŞ Yöneticisi Cemil Demirel, yazılı açıklamasında, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak tesiste 100 kişinin istihdam edileceğini, tesiste oluşacak organik gübrenin bölge çiftçisine ücretsiz dağıtılacağını belirtti.

Demirel, tesisle ilgili şunları kaydetti:

"Halkımızın hayvansal atıklarını ücretsiz toplayacağız. Tesisimizde 70 günlük işlem sonucunda organik gübremizi çiftçi kardeşlerimiz ile ücretsiz paylaşacağız. Böylelikle Pınarbaşı'nda yaşayan çiftçilerimiz için büyük bir gider olan gübre maliyetlerini ortadan kaldırmış olup halkımızı da çiftçiliğe teşvik edeceğiz. Tesisimiz, istihdam konusunda da yöremize katkı sunacak. İş sahası ile yöre halkının buradan göç etmesinin de önüne geçeceğiz. Tesisimizin hiçbir eksiği kalmadı. Projesi bitmiş ve kısa zaman sonra hayata geçireceğimiz sera ve besicilikle de ülke ekonomimize katkı sağlayacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.