Setur'dan hızlı trenle Şeb-i Arus turu

- 17-18 Aralık'ta gerçekleştirilecek turla misafirler, Mevlana Müzesi, Şems-i Tebriz-i Türbesi ve Cami, Sille, Aya Eleni Kilisesi, Karatay Medresesi ve Tropikal Kelebek Bahçesi'ni görme fırsatı bulacak ve Şeb-i Arus törenini izleyebilecek

08 Aralık 2021 Çarşamba 11:06
Setur'dan hızlı trenle Şeb-i Arus turu

İSTANBUL (AA) - Setur, Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında 17-18 Aralık'ta Şeb-i Arus turu düzenleyecek.

Setur'un açıklamasına göre, şirket, Şeb-i Arus törenlerine katılmak isteyenler için hızlı trenle Konya'ya 2 günlük tur gerçekleştirecek.

Misafirler, 17-18 Aralık'taki turla; Mevlana Müzesi, Şems-i Tebriz-i Türbesi ve Cami, Sille, Aya Eleni Kilisesi, Karatay Medresesi ve Tropikal Kelebek Bahçesi'ni görme fırsatı bulacak ve Şeb-i Arus törenini izleyebilecek.

Tur kapsamında Aleaddin Cami, Hazreti Mevlana'nın aşçısı Ateşbaz Veli'nin türbesi, babası Bahaddin Veled'in kabri, Huzur-u Pir, semahane ve mescid yapıları da ziyaret edilecek.

Bu ziyaretlerde, Sakal- ı Şerif, sandukalar, Mesnevi ve Divan-ı Kebir gibi yazma eserlerin yanı sıra matbah-ı şerif adı verilen mutfak binası, derviş hücreleri ve hücrelerde sergilenen ve Mevlevi yaşantısı hakkında bilgi veren çok sayıda kıymetli nesneleri görülebilecek.

Anahtar Kelimeler:
KonyaSETURŞeb-i Arus Tur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.