Türkiye Sigorta Birliği’nden sahte kefalet senedi uyarısı

09 Ağustos 2023 Çarşamba 11:30
Türkiye Sigorta Birliği’nden sahte kefalet senedi uyarısı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sahte kefalet senedi düzenlendiğine ilişkin ihbarlar üzerine suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, mevcut kefalet senetlerinin geçerliliği www.sigortam360.com üzerinden veya sigorta şirketlerinin genel müdürlüklerine başvurularak kontrol edilebiliyor.

TSB, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından söz konusu sahte kefalet senetlerini düzenleyen sigorta aracılarının sigortacılık faaliyetlerine yönelik ruhsatlarının iptal edildiği; ancak bahse konu sahtekarlık girişimlerinin engellenmesi için kefalet sigortası sözleşmelerinin varlığının ve geçerliliğinin ilgili taraflarca kontrol edilmesinin önem arz ettiğini açıkladı.

Bu çerçevede TSB, sigorta şirketlerince düzenlenen kefalet senetlerinin doğruluğu 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren düzenlenen poliçeler için https://www.sigortam360.com/ web adresi üzerinden sorgulanabildiğini, ayrıca sigorta şirketlerinin genel müdürlükleri ile iletişime geçilerek de doğrulama yapılmasının mümkün olduğunu duyurdu

Anahtar Kelimeler:
Türkiye Sigorta Birliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.