Zorlu Enerji, biyoçeşitlilik alanında 2030'a kadar en az 10 milyon lira yatırım hedefliyor

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında en yüksek değeri yaratma hedefiyle biyoçeşitlilik alanında 2030'a kadar en az 10 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor.Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre,...

19 Temmuz 2022 Salı 11:54
Zorlu Enerji, biyoçeşitlilik alanında 2030'a kadar en az 10 milyon lira yatırım hedefliyor

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında en yüksek değeri yaratma hedefiyle biyoçeşitlilik alanında 2030'a kadar en az 10 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Zorlu Enerji, geliştirdiği iş modeli ile Türkiye'nin biyoçeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi yolunda önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Şirket, canlıların yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve korunması için biyoçeşitlilik alanında 2030 yılına kadar en az 10 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor.

Faaliyet gösterdiği her alanda sürdürülebilirliği iş yapış biçimi olarak benimseyen Zorlu Enerji'nin Kızıldere 1-2-3 Jeotermal Santrallerinin bulunduğu Büyük Menderes Havzası'nda biyoçeşitlilik araştırması 8 ayda tamamlandı.

Araştırma sonucunda, bölgede küresel boyutta nesli tükenme tehlikesi altında olan çok sayıda türe rastlandı. Toplamda 66 farklı kuş türü, flora ekosistemine dahil olan 140 farklı takson, 27 tür sürüngen ve 26 farklı tür memeli tespit edildi.

Bölgede ayrıca, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin (IUCN) kriterlerine göre küresel boyutta nesli tükenme tehlikesi altında olan perfoliata (Helvacı çöveni), pistacia atlantica desf. (sakızlık), su samuru (lutra lutra), büyük nallı yarasa (rhinolophus ferrumequinum), küçük nallı yarasa (rhinolophus hipposideros) blasius at nalı yarasa (rhinolophus blasii) ve hassas olarak tanımlanmış olan Akdeniz at nalı yarasası (rhinolophus euryale), meheyl'in at nalı yarasası (rhinolophus mehelyi) bulundu.

Araştırma raporu doğrultusunda alanda tespit edilen türlerin hassasiyet durumu ulusal ve uluslararası sözleşmeler doğrultusunda değerlendirilerek korunması ve izlenmesi gereken türlerle ilgili aksiyon planı oluşturuldu ve izleme ve koruma çalışmalarına başlandı.

Zorlu Enerji, şeffaf ve etik iş yapma anlayışı ve entegre bakış açısıyla günümüzün ve geleceğin risklerini minimize ederek çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında en yüksek değeri yaratmayı hedefliyor.

Biyoçeşitlilik araştırması, sektöründe ilk defa entegre faaliyet raporu çıkartan Zorlu Enerji'nin Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ÇSY/ESG) performansını destekleyecek bir vizyonla hazırlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.