15 Temmuz şehidi adının verildiği okulda anıldı

ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Akıncı Hava Üssü'nde şehit olan Ömer Takdemir, eğitim gördüğü ve adının verildiği okulda anıldı. Kahramankazan Ömer Takdemir Ortaokulu bahçesinde düzenlenen anma...

10 Mayıs 2018 Perşembe 17:40
15 Temmuz şehidi adının verildiği okulda anıldı

ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Akıncı Hava Üssü'nde şehit olan Ömer Takdemir, eğitim gördüğü ve adının verildiği okulda anıldı.

Kahramankazan Ömer Takdemir Ortaokulu bahçesinde düzenlenen anma etkinliğine Cumhuriyet Başsavcısı Erçel Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğıuz, şehidin ailesi, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Şehitler için Kur’an tilavetiyle başlayan programda öğrenciler şiirler okudu, ilahi söyledi.

"Vatan Millet Aşkına" adlı oratoryonun da sunulduğu etkinlikte, Kahramankazan'da darbe girişimi sırasında şehit olan 9 kişinin ismi okunarak, temsili yoklama yapıldı ve şehit Ömer Takdemir hayrına helva dağıtıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, şehidin babası Nihat Takdemir’e günün anısına plaket, Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Sınıfların kapısına yapılan ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraf ve özgeçmişlerinin yer aldığı çalışmalar davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Şehit Ömer Takdemir'e yer verilen 7-D sınıf kapısına gelindiğinde ise şehidin ailesi ve protokol hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Programda bir konuşma yapan şehidin babası Nihat Takdemir, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin hayallerine umutlarına özgürlüğüme pranga vurulmak istendiğini ancak hainlerin beklemediği bir şey olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk milleti, vatanına, devletine, özgürlüğüne sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi gördük ki bu vatanın bağrında nice yiğitler çıkmış. İşte oğlum Ömer de onlardan birisiydi. O karanlık geceyi aydınlatmak için hiç korkmadan ateşe yürüyenlerden oldu, vatan uğruna şehit oldu. Ne mutlu bize ki böyle bir evlat yetiştirmişiz. Ömer şehadeti ile bize en büyük acıyı, ama aynı zamanda da en büyük gururu yaşattı. Şimdi onun adı bu okulda yaşayacak. Dilerim ki oğlumuzun adını taşıyan bu okuldan nice Ömerler yetişsin."

Etkinlik, 15 Temmuz mücadelesinin anlatıldığı resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.