3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Eskişehir Sağlık Müdürü Uğur Bilge: - "Devletimizin temel hedefi kamuda çalışan engelli personel sayısını artırmaktır. Sağlık olarak temel ilkemiz ise kimseyi geride bırakmamak üzerine kuruludur"

03 Aralık 2018 Pazartesi 14:21
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sağlık Müdürü Uğur Bilge, "Devletimizin temel hedefi kamuda çalışan engelli personel sayısını artırmaktır. Sağlık olarak temel ilkemiz ise kimseyi geride bırakmamak üzerine kuruludur." ifadesini kullandı.

Bilge, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli kişileri güçlendirmek, kapsayıcılığı ve eşitliği sağlamanın tüm dünyada ana hedef olduğunu belirtti.

Hükümetlerin, engelli kişiler ve onların temsilci örgütleri, akademik kurumlar ve özel sektörün, engellilere yönelik bu hedefleri sağlamak için tüm dünyada bir ekip olarak çalışması gerektiğine işaret eden Bilge, "Devletimizin temel hedefi kamuda çalışan engelli personel sayısını artırmaktır. Sağlık olarak temel ilkemiz ise kimseyi geride bırakmamak üzerine kuruludur." değerlendirmesinde bulundu.

"Sağlık Müdürlüğü Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" proje ekibi ve TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Sert'le, eğitim gören engelli hastaların evlerine ziyarette bulunduklarını aktaran Bilge, 2015 yılında kurdukları proje ekibinin bugüne kadar 12 bin 95 engelliye 2 engelli araç ve 12 sağlık personeliyle hizmet verdiklerini kaydetti.

Bilge, kent merkezindeki hastanelerde oluşturdukları engelli ve yaşlı refakat birimleri sayesinde de engellilerin zorluk çekmeden sağlık hizmeti almalarını sağladıklarını bildirdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.