30 Ağustos Zafer Bayramı

- Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü Kayseri, Kırıkkale ve Yozgat'ta coşkuyla kutlandı

30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:20
30 Ağustos Zafer Bayramı

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Kırıkkale ve Yozgat'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Hülya Nergis, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Valilikteki tören sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara geçildi. Vali Kamçı, vatandaşların bayramını kutladıktan sonra geçiş töreni düzenlendi.

Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Asker üniforması giyen bir çocuğun komandoların geçişine eşlik etmesi törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Vali Kamçı, tören sonrası gazetecilere, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk milletinin bağrından çıkan bir ordu olduğunu belirten Kamçı, "Bu memleketin, varlığı, dirliği, birliği için mücadele ediyorlar. Kurtuluşumuzun simgelerinden birisidir bu bayram. Memleketimizde olumsuz anlamda yaşadığımız geçen sene meydana gelen hain darbe girişimi gibi olayların hiçbir şekilde olmaması en büyük temennimizdir. Herşeye rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızmış olan hainlerin böyle bir şeye kalkışması silahlı kuvvetlerimize hiçbir şekilde leke sürmez, bunu böyle kabul etmek lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim için onur timsalidir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı anıta çelenk sundu. Fevzi Çakmak Caddesi'nde devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yüzbaşı Serkan Elri, günün anlamına ilişkin konuşmasında, Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin 95. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Tören, şiir dinletisi ve halk oyunlarının ardından askerlerin geçişiyle son buldu.

- Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Yurtnaç ve Belediye Başkanı Arslan, vatandaşlar ve katılımcıların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Yarbay Özer Küçükuysal, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı, öğrenciler şiir okudu.

Program, belediye mehter takımı gösterisinden sonra askerlerin geçişiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.