ABB, metro ve ANKARAY istasyonlarına "hikayematik" olarak adlandırılan Ankalojiler yerleştirdi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), metro ve ANKARAY istasyonlarına "hikayematik" olarak adlandırılan Ankalojiler yerleştirdi.ABB'nin yazılı açıklamasına göre, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı,...

01 Ocak 2022 Cumartesi 15:12
ABB, metro ve ANKARAY istasyonlarına

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), metro ve ANKARAY istasyonlarına "hikayematik" olarak adlandırılan Ankalojiler yerleştirdi.

ABB'nin yazılı açıklamasına göre, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, okumaya teşvik etmek, yolcuların boş vakitlerini değerlendirmesini sağlamak ve vatandaşları bilgilendirmek için Ankaloji uygulamasını hayata geçirdi.

Kiosks benzeri bir cihazdan çıktı alınması esasına göre çalışan Ankaloji'de Ankara müzeleri, roman-hikaye, Ankara kent rehberi, tarihte Ankara, çocuk hikayeleri, "Büyükşehir iş başında" ve "Ankara hakkında bunları biliyor musunuz?" butonları yer alıyor.

Türkçe ve İngilizce dil seçeneği bulunan Ankaloji'ye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

İlk etapta Kızılay Metro İstasyonu'na 2, Milli Kütüphane, ODTÜ, Beşevler, Dikimevi ve AŞTİ istasyonlarına da birer olmak üzere toplam 7 noktaya yerleştirilen Ankalojilerin sayısı ilerleyen süreçte artırılacak.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.