ABB'nin, gıda israfına dikkat çeken sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ülke genelinde gıda kayıplarını azaltmak ve gıda israfının önüne geçmek amacıyla "Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş" temasıyla hazırladığı fotoğraf sergisine 15 Şubat tarihine...

13 Şubat 2022 Pazar 12:32
ABB'nin, gıda israfına dikkat çeken sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ülke genelinde gıda kayıplarını azaltmak ve gıda israfının önüne geçmek amacıyla "Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş" temasıyla hazırladığı fotoğraf sergisine 15 Şubat tarihine kadar ev sahipliği yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde gıda kayıpları ve israfı azaltmayı, ulusal ve küresel çapta önlemler alarak bunu gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan ABB. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığının iş birliğiyle, israfla mücadelede farkındalık oluşturmak için fotoğraf sergisi düzenledi.

Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açılışı yapılan sergide Avusturyalı sanatçı Klaus Pichler'in gıda ürünlerinin çeşitli çürüme aşamalarını ve aşırı derecede gıda israfını tasvir eden 32 fotoğrafı yer aldı.

-"Bütün paydaşların planlı bir şekilde iş birliği yapması gerekiyor"

Açılışta konuşan ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, sergiye ev sahipliği yaparak toplumda farkındalık oluşturulması ve gıda israfının önlenmesi için her düzeyde faaliyetin teşvik edilmesini hedeflediklerini belirtti.

Aslan, "Doğal kaynakların kısıtlı olduğu ve nüfusun hızla artmasının beklendiği dünyamızda, gıda kayıpları ve israfını azaltmak için ulusal ve küresel çapta önlemler almak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Bu hedefe ulaşabilmek için bütün paydaşların planlı bir şekilde iş birliği yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık da "Üretilen gıdanın üçte biri kayboluyor. Bunun da maliyeti çok yüksek. Bu nedenle daha az israf etmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı Zeynep Özkan ise "Bu sergi gerçekten çok önemli. Çünkü bizler uzun süren bir hazırlık aşaması geçirdik. Türkiye'de ilk kez gıda kaybı israfını azaltmak, önlemek ve geri dönüştürmek üzere gerçekleşen strateji planının eylem planını yayınladık. Ayrıca Guinness dünya rekoru kırdık. 790 bin kişiden söz aldık ve bu ödül de Türkiye'nin oldu." açıklamasında bulundu.

Gıda kaybı ve israfının sebepleri ve çözümleri üzerine farkındalık yaratılması, israfın önlenmesi ve azaltılmasına yönelik eğitimler verilmesi ve tüketicilerin bilinç düzeylerinin artırılması amacıyla benzer etkinliklerin periyodik aralıklarla düzenlenmesi hedeflenirken sergi, 15 Şubat'a kadar Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.