ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepkiler

SAKARYA (AA) - Çankırı, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Sinop ve Kastamonu illerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarından oluşan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım"...

25 Nisan 2021 Pazar 16:55
ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını

SAKARYA (AA) - Çankırı, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Sinop ve Kastamonu illerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarından oluşan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kınadı.

Birlik Genel Başkanı Tuncay Gençer, yazılı açıklamasında, Biden'a tepki göstererek, "Bu toprakların her karışını şehitlerimizin kanıyla dolduran ecdadımızın, dünyadaki bütün mazlum milletlerin yanında durduğu gibi aynı duruşla diyoruz ki: 'Ey metalik, mekanik, makyajlı, maddeci ve tefeci Batı, Türklerden neden korkuyorsunuz? Ey literatüründe gönül, hikmet, nimet gibi kavramları bulunmayan yaratıcıyı bekleme odasına almış ruhsuz Batı, Türklerin bilim ve hikmeti aynı potada eritmesinden mi korkuyorsun?' Ama şunu bilin ki biz Türkler, tarihteki şanlı yerimizi tekraren aldığımız zaman artık demokrasi bahanesiyle yaptığınız katliam ve soykırımları yapamayacaksınız. Tevhid şiarına bağlı olan ve yaratılanı yaratandan ötürü seven ecdadımızın başarı efsanelerinin kaynağı olan Türk adaleti eninde sonunda ruhunuza yapışacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.