ABD, Suriye'de DEAŞ elebaşlarından Usama el Muhacir'in öldürüldüğünü açıkladı

09 Temmuz 2023 Pazar 16:54
ABD, Suriye'de DEAŞ elebaşlarından Usama el Muhacir'in öldürüldüğünü açıkladı

ANKARA (AA) - ABD, Suriye'de düzenlenen hava saldırısında, DEAŞ'ın sözde doğu Suriye sorumlusu Usama el Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, DEAŞ'ın sözde doğu Suriye sorumlusu elebaşlarından Usama el Muhacir'in 7 Temmuz Cuma günü düzenlenen saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

MQ-9 insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda herhangi bir sivil kayıp olmadığı aktarılan açıklamada, "Saldırıyı düzenleyen insansız hava aracı, cuma günü yaklaşık iki saat Rus savaş uçakları tarafından taciz edildi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "DEAŞ sadece bölge için değil, bölge dışı için de hala bir tehdit teşkil etmektedir. Suriye ve Irak'ta DEAŞ'ı yenene kadar operasyonlarımız partnerlerimizle sürecek." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.