Abdullah Gül Üniversitesi, "Dünya Yenilikçi Üniversiteler" listesinde 23. sıraya yükseldi

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi üniversitelerin yer aldığı "WURI 2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler" sıralamasında 23. sıraya yükseldi.AGÜ'den...

10 Haziran 2022 Cuma 17:16
Abdullah Gül Üniversitesi,

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi üniversitelerin yer aldığı "WURI 2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler" sıralamasında 23. sıraya yükseldi.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin topluma gerçek katkılarını değerlendirmek amacıyla Hansa Üniversiteler Birliği tarafından oluşturulan, dünyadaki en iyi üniversitelerin yer aldığı WURI 2022 genel sıralamasında AGÜ, geçen yıla göre 4 basamak yükselerek 23'üncü sırada yer aldı.

AGÜ, sıralamada "Kriz Yönetimi" ile "Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik" kategorilerinde dünya ikinci olarak yer aldı.

AGÜ, WURI 2022 sıralamasında Endüstriyel Uygulamalar ve Etik Değerler kategorilerinde bu yıl ilk kez dereceye girerek, 50'nci sırada kendine yer buldu.

Üç yıl üst üste listede ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi olan AGÜ'nün Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ'nün bu başarılarına devam edeceğini belirterek, dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında hak ettiği yeri aldıklarını vurguladı.

AGÜ'nün marka değerinin hızla yükseldiğine dikkati çeken Yılmaz, "Üniversitemiz, hedeflerine doğru, sağlam adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemizin Stanford, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri ile aynı listede yer alması önemli bir başarı." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.