AFAD, Karaman'da 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla gazetecileri bilgilendirdi

KARAMAN (AA) - Karaman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla gazetecileri bilgilendirdi.Polisevinde düzenlenen toplantıya, AFAD İl Müdürü Şerife Han, müdürlük personeli ile kentte görev yapan gazeteciler...

03 Mart 2021 Çarşamba 13:05
AFAD, Karaman'da 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla gazetecileri bilgilendirdi

KARAMAN (AA) - Karaman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla gazetecileri bilgilendirdi.

Polisevinde düzenlenen toplantıya, AFAD İl Müdürü Şerife Han, müdürlük personeli ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Han, konuşmasında, amaçlarının afet yılında tüm vatandaşlara afet farkındalığını oluşturmak, afete karşı daha duyarlı ve güçlü toplum oluşturmak olduğunu söyledi.

2012 yılından itibaren 'Afete Hazır Türkiye' projesi ile afet farkındalık eğitimleri kapsamında 7 yıl boyunca 14 milyon insana ulaşarak eğitimler verdiklerini aktaran Han, şunları kaydetti:

"Sonrasında 2019 yılında afete hazır yılı ilan edildi ve gene eğitimlerimiz ve farkındalık, afet kültürü oluşturma kısmı devam etti. 2020 ülkemiz için çok kötü geçti. Elazığ ve İzmir depreminin ardından pandemi süreci, bir taraftan da kapıya kadar gelmiş İstanbul depremi senaryomuz var. Tek amaç afetleri en az zarar ve kayıplarla atlatmaktır. Bu noktada da bize bir çalışma takvimi oluşturuldu. Afet farkındalık eğitimi çalışma programımız 369 maddeden oluşuyor. Ocak ayından itibaren il valilerimize, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza bu eğitimleri verdik. Geçtiğimiz haftalarda mahalle ve köy muhtarlarımıza bu eğitimlerin hepsini verildi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel okullarımızda öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve okul aile birliklerine ulaşacak şekilde eğitimlerimize başlamış olduk."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.