AFAD, selden etkilenen Söke'de ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi

06 Kasım 2023 Pazartesi 20:36
AFAD, selden etkilenen Söke'de ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selden etkilenen Aydın'ın Söke ilçesinde ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Söke'deki sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgede ekiplerin çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi. Bölgede meydana gelen enerji kesintilerinin giderildiği aktarılan açıklamada, bölgeye 3 mobil baz istasyonunun kurulduğu ifade edildi.

Sel ve su baskını sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, kayıp bir kişiyi arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından profesyonel su altı arama ve kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Türk Kızılay tarafından bölgeye 2 ikram aracı gönderildiği belirtilen açıklamada, 300 kişilik kumanya dağıtıldığına yer verildi. Açıklamada, bölgeye 480 personel, helikopter, arama köpeği, 5 dalgıç pompa ile 70 aracın sevk edildiği de bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.