AK Parti Genel Sekreteri Şahin, Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu:

- "Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu saldırı nedeniyle Gara'daki şehitlerimiz nedeniyle devletimizi suçlama acziyetini, zavallılığını gösterdi" - "Mevcut anayasanın ilk dört maddesini koruyan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin temel felsefesini esas alan, özgürlükleri sınırlandırmayı değil teminat altına almayı hedefleyen öz çerçeve bir anayasayı bu ülkeye kazandırmak hepimizin omuzlarındaki en önemli sorumluluktur"

17 Şubat 2021 Çarşamba 15:07
AK Parti Genel Sekreteri Şahin, Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu saldırı nedeniyle Gara'daki şehitlerimiz nedeniyle devletimizi suçlama acziyetini, zavallılığını gösterdi." dedi.

Şahin, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Ankara 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Ankara'nın her zaman Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin yanında yer aldığını belirten Şahin, "Her zaman vatanını ve milletini seven, milletine hizmetkar olmak için can atan teşkilatlar olmuştur Ankara. En son 15 Temmuz gecesinde vatan müdafaası için Ankara 25 ilçesi ile şaha kalkmıştır ve FETÖ'cü hain teröristlere göğsünü siper etmiştir ve o hayasızca akını durdurmuştur." diye konuştu.

Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerde bulundu.

"Ankara'mız bugünlerde karlı günler yaşıyor, bu kar aslında beklenen bir kardı, yetkililerin, Valiliğimizin ve meteorolojinin günler öncesinden uyardığı bir yağıştı. Kar nimettir, kar berekettir ama maalesef Cumhuriyet Halk Partili belediye yönetiminde Ankara'da kar 2 yıldır bir felakete dönüşüyor." diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Normal zamanlarda güzel havalarda o güneşli havalarda arzıendam eden, ortalıklarda dolaşan kar küreme araçları karın yağmasıyla adeta ortadan kayboldu adeta hepsi sırra kadem bastı. En basit en temel belediyecilik hizmetini vermek de dahi Ankara'yı ihmal eden bir belediyecilik anlayışı söz konusu. Halbuki Ankara çok uzun yıllardır bu hizmetleri gözü kapalı yapabilen bir belediyecilikle yönetiliyordu."

- "Gereken cevabı vereceğiz"

Ankara'daki ilçe belediyelerinin ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"CHP'li Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliklerinin faturasını bugünlerde hep birlikte ödüyoruz. Kar küreme araçları çalışmadı, tuzlama faaliyetleri yapılmadı, şehrin merkezinde ana arterlerde kazalar meydana geldi. Çankaya'dan Kızılay'a geçtiğimiz akşam Ankaralı hemşerilerimiz 2 saatte, 3 saatte zor ulaştılar. 5-6 kilometrelik mesafeler maalesef saatlerce sürdü. Kar küreme hizmeti yapılmadı, tuzlama yapılmadı, insanlar evlerinden çıkamadılar ve işlerinden evlerine dönemediler. Bu beceriksizliği bu iş bilmezliği Ankaralı hemşerilerimize buradan sizlerin aracılığıyla şikayet ediyoruz. Bugünler gösterdi ki CHP demek beceriksizlik demektir, Mansur Yavaş demek beceriksizlik demektir. İnşallah seçimlerde bu beceriksizliğe bu basiretsizliğe gereken cevabı vereceğiz."

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunarak "Terörün her türlüsünü kınarken, çok güçlü bir şekilde mücadele ederken muhalefetten aynı hassasiyeti göremiyoruz. PKK'nın ismini vererek açıkça bu terörü lanetleyemediklerini görüyoruz. İşte dün ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu saldırı nedeniyle Gara'daki şehitlerimiz nedeniyle devletimizi suçlama acziyetini, zavallılığını gösterdi." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yaklaşımının devletin terörle mücadeledeki kararlılığını zayıflatma girişimi olduğunu söyleyen Şahin, bunu güvenlik güçlerinin moralini bozma ve terör örgütlerini cesaretlendirme girişimi olarak değerlendirdi.

"Terörü lanetleyemedikleri gibi bir de sırtını terör örgütlerine dayayan HDP ile hala iş birliğine, ittifaka devam ediyorlar. Sen devletini suçlayacağına önce ittifak ortağına söyle terörle aralarına mesafe koysunlar, 'teröre lanet' desinler ondan sonra kalkıp devlete ve Cumhurbaşkanımıza laf söyle." diyen Şahin, terörle mücadele azim ve kararlılığını terörü bu topraklardan söküp atacaklarını kaydetti.

Şahin, anayasa çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"1980 darbesinin eseri olan, vesayet ruhuna işlemiş olan köhne eskimiş zamanın ruhunu yakalamaktan uzak bir anayasa ile 21. yüzyıl hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Demokratik, özgürlükçü, katılımcı ve sivil yeni bir anayasa ile inşallah ülkemizi 21.yüzyılın parlayan yıldızı haline getireceğiz. Mevcut anayasanın ilk dört maddesini koruyan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin temel felsefesini esas alan, özgürlükleri sınırlandırmayı değil teminat altına almayı hedefleyen öz çerçeve bir anayasayı bu ülkeye kazandırmak hepimizin omuzlarındaki en önemli sorumluluktur."






Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.