AK Parti ve MHP İl Başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan ve MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kaplan, mesajında, hayatlarının her anında, yaptıkları fedakarlıklarla hayatın her...

07 Mart 2021 Pazar 13:08
AK Parti ve MHP İl Başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan ve MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaplan, mesajında, hayatlarının her anında, yaptıkları fedakarlıklarla hayatın her alanında varlığını hissettiren kadınların, emek, sevgi ve varlıklarıyla aile hayatından başlayarak hayatlarını güzelleştiren en büyük etken olduğunu belirtti.

Türkiye tarihinde kadınların sevgi ve fedakarlıklarıyla büyük bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kaplan, "Medeniyetimizin, değer ve inançlarımızın taşıyıcı unsuru olan kadınlarımız, ülkemizin gücüne güç katmaya, geleceğine imza atmaya devam ediyor. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu da ülkenin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğuna dikkati çekti.

Bu manada Türk kadınının, toplumun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olduğunu aktaran Baloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Önder Atatürk, 'Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın', demek suretiyle toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve Türk kadınını birçok dünya devletinden önce medeni ve siyasi haklarına kavuşturarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.