Ankara Büyükşehir Belediyesince Mamak Şafaktepe'de Kadın Danışma Birimi açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Kadın Danışma Birimlerinin 7'ncisi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü,...

23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:31
Ankara Büyükşehir Belediyesince Mamak Şafaktepe'de Kadın Danışma Birimi açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Kadın Danışma Birimlerinin 7'ncisi hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, başkentin merkez ve çevre ilçelerinde kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, Ayaş, Kahramankazan, Çubuk, Hasanoğlan, Kızılcahamam ve Keçiören'den sonra 7'nci Kadın Danışma Birimi Mamak Şafaktepe'de açıldı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, şiddete uğrayan ya da uğrama riski bulunan kadınlara, hukuksal danışmanlıktan psikolojik desteğe kadar pek çok konuda ücretsiz hizmet veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, bu birimlerin sayısını her geçen gün artırmayı planladıklarını belirtti.

Birimlerin ihtiyacı olan tüm kadınlara kapısının açık olduğunu vurgulayan Karaman, "Pandemi dolayısıyla vatandaşlarımızdan özellikle kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine Mamak bölgesinde de bir Kadın Danışma Birimi açma ihtiyacı duyduk. Şiddet gören, avukat ihtiyacı olan ve psiko-sosyal destek almak isteyen tüm kadınlarımızı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin 3 milyona yakın kadının yaşadığı kentin bütün noktalarında Kadın Danışma Birimleri açarak daha çok kadının daha hızlı başvuruda bulunup cevap alabileceği birimler kurduğunu bildirdi.

Şafaktepe Kadın Danışma Birimi'ne başvurmak isteyen kadınlar, (0312) 319 92 96 telefon numarasından randevu alabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.