Ankara Büyükşehir Belediyesinin temizlik filosuna yeni araçlar katıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği 10 yeni süpürme aracı ile temizlik filosundaki araç sayısı 217'ye yükseldi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, teknolojisi yüksek yeni araçlarla cadde, bulvar...

23 Ağustos 2021 Pazartesi 13:49
Ankara Büyükşehir Belediyesinin temizlik filosuna yeni araçlar katıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği 10 yeni süpürme aracı ile temizlik filosundaki araç sayısı 217'ye yükseldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, teknolojisi yüksek yeni araçlarla cadde, bulvar ve kaldırım temizliğinin daha profesyonel, hızlı ve güvenli yapılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, yol temizliğinde kullanılmak üzere 10 yeni süpürme aracını temizlik filosuna katan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, yeni araçlarla sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı.

Temin edilen araçlarla sayı 217'ye yükseldi.

2019 yılında tüm filo içerisinde aktif çalışabilir araç sayısı yüzde 40 oranındayken, kent estetiği ekiplerinin yaptığı fizibilite çalışmalarıyla ile hem yeni araç temini hem de mevcut araçlar içerisinde yenileme yapılması için 3 yıllık plan hazırlandı.

Proje kapsamında ilk yılda 10 süpürme aracı, 12 mini iş makinesi, 3 çöp kamyonu satın alınırken, ikinci yılda 15 süpürme aracı satın alınarak mevcut süpürme araçlarından 10'unda yenileme işlemi gerçekleştirildi.

Kent Estetiği Daire Başkanlığınca hazırlanan 3 yıllık plan doğrultusunda temizlik filosundaki aktif araç sayısı yüzde 70'lere yükselirken, üçüncü yılın sonunda bu oranın yüze 90'lara çıkarılması hedefleniyor.

- KDV indirimiyle 4 milyon 990 bin lira tasarruf elde edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan "Yatırım Teşvik Belgesi" sayesinde de Kent Estetiği Daire Başkanlığının temin ettiği araçlara Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası da uygulandı.

Temin edilen toplam 40 araç dışında 10 aracın ise üst yapı ekipmanı 27 milyon 723 bin 975 liraya mal olurken, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Büyükşehir Belediyesine 4 milyon 990 bin 315 lira KDV indirimi uygulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Selami Aktepe, temizliğin insan ve çevre sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Temizlik görevini yaparken kullanılan araç ve gereçlerin sağlıklı çalışabilmesinin iş yapma kabiliyeti açısından çok daha önemli olduğunu vurgulayan Aktepe, "Göreve geldiğimiz günlerde 100 aracımızın 52'si 10 yıl ve üstü araçlardı. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ve teknik personelimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 3 yıllık bir plan hazırlandı. Bu planı adım adım devreye sokuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.