Ankara Garı saldırısı davasında sanıklardan birbirine suçlama

- Ankara Garı önünde 100 kişinin hayatını kaybettiği terör örgütü DEAŞ saldırısına ilişkin davada, savcının esas hakkındaki görüşüne karşı beyanda bulunan sanıklar birbirini suçladı

02 Ağustos 2018 Perşembe 16:54
Ankara Garı saldırısı davasında sanıklardan birbirine suçlama

ANKARA (AA) - Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te yaşanan ve 100 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ saldırısına ilişkin davada, tutuklu sanıklar Yakup Karaoğlu ile Esin Altıntuğ birbirini suçladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanık Yakup Karaoğlu hakim karşısına çıktı.

Savcının esasa ilişkin görüşüne karşı savunma yapan Karaoğlu, hakkında isnat edilen suçlamaların somut delillere dayanmadığını iddia ederek, suçsuz olduğunu savundu.

Davanın diğer sanıklarıyla örgütsel bir bağının bulunamadığını öne süren Karaoğlu, Ankara Garı terör saldırısının faillerinden, 14 Kasım 2015 tarihinde Gaziantep'teki polis baskını sırasında üzerindeki bombayı patlatan Halil İbrahim Durgun ile husumetinin olduğunu söyledi.

Bu nedenle Durgun ile hareket etmesinin mümkün olmadığını belirten Karaoğlu, bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bu esnada Durgun'un eşi davanın tutuklu sanığı Esin Altıntuğ, ayağa kalkarak "Yakup Karaoğlu yalan söylüyor hakim bey" diye bağırdı.

Bunun üzerine mahkeme heyetinin söz verdiği Altıntuğ, "Eşim Halil İbrahim Durgun'u örgüte bu adam (Yakup Karaoğlu) soktu. Eşimi zorla kendisi toplantılara götürürdü. Bu kadar nasıl rahat yalan söyleyebiliyor? Eşimi bu yola sokan, hayatımızı mahveden bu adamdır. Söyledikleri yalandır. Bu adam Suriye'den gelen yabancıları misafir ediyordu. Suriye'de eşleri ölen kadınları barındırıyordu." ifadelerini kullandı.

Altıntuğ'un, önceki duruşmalarda psikolojisinin bozulduğu için ilaç aldığını söylediğini aktaran Karaoğlu da aleyhindeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, yalan söylediğini savundu.

Karaoğlu'nun, Suriye'den gelen misafirlerinin kimler olduğunu sorduğu Altıntuğ, "Nerden bileyim isimlerini. Sizden nefret ediyorum, size katılmak istemiyorum." karşılığını verdi.

Ankara Garı terör saldırısının ardından eşinin Yakup Karaoğlu tarafından kaçırıldığını savunan Altıntuğ, "Eşim 14 Ekim'de beni arayarak bu bilgiyi paylaştı." dedi.

Duruşma, sanık savunmasıyla devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.