Ankara'da "Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi" hizmete açıldı

ANKARA (AA) - Başkentte "Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi" hizmete açıldı.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Demet Mahallesi Cemre Parkı içinde açılan merkez, erken ve orta dönem alzaymır ile demans hastalarına...

01 Nisan 2022 Cuma 16:43
Ankara'da

ANKARA (AA) - Başkentte "Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi" hizmete açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Demet Mahallesi Cemre Parkı içinde açılan merkez, erken ve orta dönem alzaymır ile demans hastalarına ücretsiz hizmet verecek.

20'şer kişiden oluşan iki grup halinde zihinsel, fiziksel ve psikomotor aktivitelerin gerçekleştirileceği merkez için "alzheimerhizmeti.ankara.bel.tr" adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

Açıklamada, merkezin açılış törenindeki konuşmasına yer verilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, desteğe ihtiyaç duyan yaşlılar, engelliler, çocuklar ve hastaların yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Alzaymır ve demans hastaları ile ailelerine destek amacıyla bu merkezi açtıklarını belirten Tatlısu, vatandaşların maddi ve manevi huzurunu sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.