Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

SİVAS (AA) - Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Vekili Efe Zileli, Arakan'da Müslümanların katledilmesine tepki gösterdi.Zileli, yaptığı basın açıklamasında, Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapıldığını belirtti.Arakanlılar'ın bu...

30 Ağustos 2017 Çarşamba 15:15
Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

SİVAS (AA) - Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Vekili Efe Zileli, Arakan'da Müslümanların katledilmesine tepki gösterdi.

Zileli, yaptığı basın açıklamasında, Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapıldığını belirtti.

Arakanlılar'ın bu çağın en mazlum halklarından biri olduğunu vurgulayan Zileli, şunları kaydetti:

"Zira Arakan’da yaşanan zulüm ne dünya kamuoyunun gündemine girebilmekte ne de şimdiye kadar zulmü hafifletecek ciddi bir girişim söz konusudur. Arakanlı Müslümanlar bu dayatmalara boyun eğmedikçe baskının, katliamların, sürgünlerin dozu artırılıyor. Arakanlılar yüzyıllarca bağımsız olarak yaşadıkları öz vatanlarında 'öz yurdunda garip, öz vatanında parya' durumuna düşürüldüler. Bu vahşi katliamları engellemek için bugüne kadar en küçük bir girişimde bulunulmuş değil."

Zileli, batı dünyasının yaşanan katliamları durdurmaya yönelik bir şey yapmadığını aktararak, komisyon raporları ve kınama faaliyetlerinin ise katliamlar karşısında hiçbir anlamının olmadığını belirtti.

Bugün dünyanın her yerinde Müslümanlar büyük zulüm ve katliamlara maruz kaldığını vurgulayan Zileli, şöyle devam etti:

"Buna karşın uluslararası örgütler ve Batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle İslamofobiyi pompalamakla meşguller. BM ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır. Bu zulmün diğer bir ortağı da kendi milletine uygulanan zulüm karşısında sesini yükseltmek ve çözüm üretmek yerine üç maymunu oynamayı tercih eden İslam dünyasıdır. Zulmün sadece seyircisi olmayan aynı zamanda birçok yerde öznesi de olan Batılı devletlerin çifte standartlı yaklaşımından medet uman bir yaklaşımla çözüm üretmenin mümkün olmadığı bilinmelidir. Temel sorun İslam dünyasının örgütsüzlüğü ve sinmişliğidir. İslam dünyası ülkeleri biran önce harekete geçmelidir. Bu bağlamda Türkiye’nin İslam İş Birliği Teşkilatının toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını destekliyoruz. Bizler Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyoruz. Bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.