ATO Başkanı Baran Etimesgut'taki Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Gürsel Baran, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in projesi olarak inşa edilen Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi. ATO'dan yapılan...

25 Mayıs 2021 Salı 13:20
ATO Başkanı Baran Etimesgut'taki Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Gürsel Baran, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in projesi olarak inşa edilen Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran'a, Enver Demirel de eşlik etti.

Baran, Merkez'deki, engellilerin gelişimine, ailelerinin de sosyalleşmesine katkı sağlayan hobi ve meslek edindirme amacıyla açılan, bilgisayar laboratuvarı, matbaa ve ciltleme, mum-sabun üretimi, ahşap mobilya, seramik ve çömlek, halı kilim, müzik, resim, yemek, mozaik ve bilim atölyelerini gezdi.

Engelli bireyler ve aileleriyle sohbet eden Baran, Demirel'den de 19 bin metrekare alana kurulan Merkez'le ilgili bilgi aldı.

Baran, ailelerinin cenaze ve düğün gibi etkinliklere giderken engelli bireylerini bir hafta süreyle bırakabilecekleri, konaklama imkanı sağlayan tesisin, engelli bireyler ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların toplumsal hayata katılımını sağlamak için her konunun en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Demirel bir merkezden ziyade hazine niteliğinde bir eser inşa etmiş. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini gezmenin gururu içindeyim. Bu merkezde engel yok. Engelleri aşmaya önce kendimizden başlamamız lazım. Daha duyarlı ve gelişmiş bir toplum için engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma misyonu edinmeliyiz."

Baran'a, ziyaretinde, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve Ankara Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri de eşlik etti.

Heyet, yapımı devam eden Türk Tarih Parkı ve Müzesi'ni de inceledi


Anahtar Kelimeler:
ATO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.